kapat
18.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Sosyetik kına gecesi

Yusuf Öztiryaki'nin kızı Esra Öztiryaki, eşi doğulu olduğu için büyük bir jest yaparak onların geleneklerine göre kına gecesi yaptı. Kına gecesi sosyetenin gözde mekanı Zarifi'de gerçekleşti

Öztiryakiler A.Ş'nin patronu Yusuf Kenan Öztiryaki'nin 25 yaşındaki kızı Esra Tiryaki, otomotiv yedek parça üreten Mehmet Taşar ile Cumartesi gecesi Conrad Otel'de yapılacak düğün ile dünya evine girecek. Düğün öncesinde Beyoğlu'nda bulunan Zarifi'de kına gecesi düzenleyen gelin tarafı, erkek tarafının doğulu olması nedeniyle onların geleneklerine göre hareket ettiklerini dile getirdiler. Perşembe gecesi yapılan kına gecesinde bazı farklılıklar vardı.

Genellikle kına gecelerinde sadece kadınlar bulunur. Davul zurna eşliğinde bayanlar oynarlar halay çekerler ve geline kına yakarlar. Zarifi'de yapılan sosyetik kına gecesinin farklı yönleri ise; davul zurna yerine modern müzik çalınması ve sosytenin gözde bekarları Serkan Yazıcı ve Alican Ulusoy gibi isimlerin yanısıra erkeklerin de kına gecesine katılmasıydı. Kına gecesine katılan Efsun Yazıcı, "Kına gecesi gibi geleneklere özlemimiz var. İnşallah bu gibi geceler daha çok olur ve biz de unutmamış oluruz" dedi.

Gelin, Esra Öztiryaki annesi Şehza Hanım ile karşılıklı göbek atarken, düğün öncesinde eşine jest yaptığını dile getirerek, "Eşim Doğulu. Adıyaman'dan İstanbul'a gelmişler. Onların geleneklerine göre kız tarafı kına gecesi düzenliyor. Ben de eşimi çok sevdiğim için ona büyük bir hediye verdiğimi düşünüyorum. Biz Bolu Geredeli'yiz. Bizim de kendimize göre adetlerimiz var. Düğüne kadar gerekenleri yapacağız" diye konuştu.

Öte yandan Conrad Otel'de yapılacak olan düğünden sonra Bali Adaları'na 15 günlük balayı için gidecek olan çift, bu tür gecelerin İstanbul'da daha çok olmasını ve kendilerinin örnek olmasını istiyor.

Özay ORAL



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır