kapat
18.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kızım bana özenip 18 kilo verdi

Nurseli İdiz 86 kilodan 58 kiloya düşünce 16 yaşındaki kızı Elif de annesinin izinden gidip aynı diyete başladı. Ana-kız şimdi incelik yarışında

Nurseli İdiz'i çok uzun bir süre balık etli bir kadın olarak bildik. O balık etli hali bir ara yerini iri yarı bir kadına bıraktı. Boy 1.74, kilo ise 86'ya dayanmıştı.

İşte o sıralarda Nurseli İdiz hem ekrana küsmüştü hem de çevresine olumsuz elektrik veren bir kadın olmuştu. Onun incecik halini hatırlayan tiyatrocu arkadaşları dost meclislerinde "Ankara'da Atatürk Bulvarı'nda Nurseli yürüyünce trafik dururdu" diye konuşurken uzun zaman ortalıkta görünmeyen Nurseli İdiz bir karar aldı: Zayıflayacağım.

Doktora koştum
Kendi kendine tatlıyı, içkiyi keseyim diye hiç düşünmedi, çünkü başaramayacağını biliyordu. Bir kere atıştırmaya, 3 tabak yemek yemeye, içmeye alışmıştı. Üstelik tiyatro sahnelerinde çok hareketli olarak bildiğimiz Nurseli İdiz sahne dışında neredeyse hiç hareket etmiyor, spordan uzak duruyordu.

Soluğu bir arkadaşanını tavsiyesi üzerine Dr. Haluk Saçaklı'nın yanında aldı.

Kan ölçümlerinden, vücudundaki yağ oranına kadar her şey ölçüldü. Alışkanlıklarını doktoruna anlattı, neler yediğini bir bir yazdı. Sonuçta doktoru ona göre bir diyet hazırladı. Ve Nurseli İdiz önce yavaş yavaş sonra rutin kilo vererek incecik bir kadın oldu. Şimdi aynaya baktığında bambaşka bir kadın görüyor.

'Annem küçük dünya'
16 yaşındaki kızı Elif de annesinden ilham alarak diyete başlamış ve 4 ayda 18 kilo vermiş. Nurseli Hanım "Ben zayıfladıkça eve gazeteciler gelip gitmeye başladı. Baktı ben gayet rahat biçimde kilo veriyorum Elif de denemeye karar verdi. Eski halimi çok iyi bildiği için kilo verebileceğini gördü. 'Annem küçük bir dünya halinde gezerken, incecik oldu, ben daha kolay olurum' dedi. Ve başardı. Genç kızlık döneminde olduğu için onun için çok daha önemli. Kıyafetleri daraltıyor, gardolabını yeniliyor. Kendinden çok memnun" diyor. Ana-kız şimdi aynı diyet programını uyguluyorlar: "Yaşı dolayısıyla küçük farklılıklar oldu ama benimle diyeti uyguladı diyebilirim. Genç olduğu için kolay kilo verdi. 4 ayda 18 kilo. O da 1.74 metre. 16 yaşında olduğu için daha uzar diye düşünüyorum. Çok iri bir kızdı şimdi ise incecik."

NURSELİ'NİN MUCİZE DİYETİ YARIN
* Asla aç kalmadı. Hatta tatlı ve kebap bile yedi

t Her gün 12 kilometre yürüdü ve egzersiz yaptı

* Nurseli'nin öğün öğün diyet programı ve doktor önerileri

Elif Ergu



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır