kapat
16.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Daum kulübede uyuyor

Maçlar vardır, ne futbolcu anlatabilir ne de seyreden...Dün akşam yanımda oturan Hayri Ülgen, "Bu maç da öyle işte" diyordu; asla anlatılamaz ancak yaşanır. Gerçekten de ne maçın iki yarısının taban tabana zıt özellikler içermesi, ne kaçan penaltı, ne Stavrum'un çizgide dokunamadığı top, ne de Denizlispor'un son 10 dakikada dışarı gönderdiği mutlak gol vuruşları kolay kolay kelimelere dökülebilir.

İlk yarıda Beşiktaş sağdan Tamer, soldan İbrahim, ortadan Tayfur ile sürekli koştu ve skoru kendi lehine çevirdi. Aslında tempolu Beşiktaş'ı seyretmeye doyum olmuyor. Ama ilginçtir ikinci yarının tempolu oynayan, orta sahada aklıyla oyun kuran takımı Denizlispor'du. Ve Denizlispor 1 puanı İnönü'den çekip aldı.

Tümer'siz olmuyor
Şimdi maçın ayrıntılarına bakalım.

* Futbolu bilen, topun cilvelerini az çok tanıyan birisinin Tümer'in sol ayağına hayran kalmaması imkansız. Dün Tümer'in 24. dakikada öyle bir şutu vardı ki gönlümde onu da gol sayıyorum. Ama daha önemlisi Tümer çıktıktan sonra ki Beşiktaş'ın manzarasıydı. Tümer varken orta sahada rakibi kendi kalesine doğru itebiliyor Beşiktaş. Ama Tümer yokken Baya da bir işe yaramıyor ve rakip orta saha cesaret kazanıyor.

* İlk yarıda Beşiktaş'ın iyi görünmesinin bir nedeni de Denizlispor'un orta sahasının hiç baskı yapmamasıydı. Bu yüzden Tayfur sürekli rakip 18 çevresinde dolaştı ve gol pozisyonlarına yol açtı. Çalımbay ikinci yarıda takımına bu hatayı tekrarlatmayınca Beşiktaş, ilginçtir 62. dakikaya kadar rakip sahada doğru düzgün top kullanamadı.

* Daum, kim ne derse desin uyuyor ve maç sırasında oyuna akılcı müdahalelerde bulunamıyor. Ahmet Dursun ile İlhan'ı yerleştirme biçimi yine yanlıştı. Ahmet Dursun, deplase olmadan ayağa top bekleyince, iki iyi forvetin bulunmasından hiçbir kârı olmadı Beşiktaş'ın... Ve Daum orta sahada da Tümer'in yokluğunu giderecek bir çare üretemedi. Üstelik ikinci yarıda hızlı ataklarla Asper'in kalesine gelen Denizlispor'u durdurmakta takımının zorlandığını da göremeyen Alman teknik adam, sahanın hiçbir yerinde oyuncularını rakibe baskı yapmaya itmedi.

* Beşiktaş'ın Galatasaray derbisinde kaybettiği 3 puan önemli sayılmayabilir. Ama İnönü'de Denizlispor karşısında bıraktığı 2 puan çok hayatiydi. İnşallah siyah-beyazlılar dün akşamın acısını lig sonunda yaşamazlar.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır