kapat
16.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Horoz öttü Kartal uyudu

İlk yarı etkili olan Kartal 23'de Baya ile öne geçti. 34'de Denizli ilk atağında Timuçin ile eşitliği sağladı.35'de İlhan skoru 2-1'e getirdi. 2. devre Beşiktaş durdu. Denizli 60'ta yine Timuçin'le ilk golün kopyasını attı. 67'de Ronaldo penaltıyı direkten dışarı atınca, 2 puan sahada kaldı

G.Saray yenilgisinin yaralarını sarmak için Denizli karşısına hırsla çıkan Beşiktaş hem 3 puan hem de moral bekliyordu. Ama her zaman söylenildiği gibi evdeki hesap çarşıya uymuyordu.

Son haftalarda tek forvet oynamayı tercih eden Daum, tribünlerin beklediği yönde değişikliklerle sahaya çıktı. Asper, kaleye seyircinin coşkulu alkışlarıyla geçerken Tamer sağ kanada, Ahmet forvete yerleştirilerek 4-4-2 ile rakip karşısına çıktı.

Maça baskılı girdi siyah-beyazlılar. 7.dakikada Ahmet'in şutu, 10'da Tayfur'un direği sıyıran vuruşu ve 16.dakikada İbrahim'in kaçırdığı pozisyon, golün sinyalini veriyordu.

23.dakikada Tayfur, topu Baya'ya aktardı. Tunuslu, topun gelişine voleyi yapıştırdı: 1-0. 25'te Tümer'in vuruşu dışarı gitti. 28.dakikada sağdan Tümer, ince hareketlerle indi. Ortasını Tayfur auta gönderdi.

İlhan şoku bitirdi
Denizlispor'un ilk atağı 34.dakikada geldi. Hem de nasıl geldi! Ali Tandoğan sağdan ortaladı. Veysel'in dokunamadığı topa Timuçin pek kullanmadığı sağ ayağıyla altıpastan vurdu: 1-1.

Denizli'nin beraberlik sevinci 1 dakika sürdü sadece. Baya, sağdan kaçan Tamer'i gördü. Tamer, çizgiye inip ortaladı. Kale önündeki karambolde Alper'den seken top İlhan'ın önüne geldi. Gol kralının boş kaleye topu yuvarlaması zor olmadı: 2-1.

İkinci yarıya başlarken Tolunay'ı oyundan alan Denizlispor, son 45 dakikada çok farklı bir görüntü çiziyordu. Daha fazla atak yapıyorlardı. Beşiktaş savunması ise tel tel dökülüyordu bu kontrataklar karşısında. Tümer'in sakatlanıp çıkması da bir handikaptı Beşiktaş adına.

Kader adamı Ronaldo
49.dakikada kazanılan çift vuruşta Ali'nin ceza alanı içinden vuruşunda Asper başarılıydı. 60.dakikada Denizlispor'un hızlı karşı atakları meyvesini verdi. Taç atışından gelen topla Veysel, sağ taraftan müthiş bir depar attı. Ortasında Timuçin ve o meşhur sağ ayağı topla baş başa kaldı. Asper, bir kez daha topu kale içinden çıkardı: 2-2.

65.dakikada Beşiktaş penaltı kazandı. Soldan ceza alanına girmek isteyen Bayram ile Ali'nin mücadelesinde Beşiktaşlı oyuncu kendini yerde buldu. Metin Tokat, beyaz noktayı gösterdi. Bu sezon kader gollerini atan Ronaldo, penaltıyı üst direğe çarptırıp dışarı attı.

Bu dakikadan sonra moral bulan Denizli'ydi. Direncini arttıran ve kontrataklarla rakibini bunaltan yeşil-siyahlılar, Timuçin ile 88'de galibiyeti kaçırdı. Başarılı futbolcu, asıl ayağına gelen topu tribüne dikti. Maç bittiğinde Beşiktaş peş peşe 5.puanını kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyordu. Kan kaybeden Kartal'ın bir an evvel toparlanıp şampiyonluk yarışına dönmeye ihtiyacı var.

Ulusoy'a protesto
Beşiktaşlı taraftarlar, Trabzon-G.Saray maçının ertelenmesi nedeniyle Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'u protesto etti. Ulusoy'un foto-montajla Galatasaray forması giydirilmiş fotoğraflarını aynı anda havaya kaldırıp, "Cimbom'un uşağı Ulusoy istifa" diye tempo tuttular. Ulusoy'un fotoğrafları daha sonra yırtılıp yakıldı

Tribünde gerginlik
Beşiktaş'lı taraftarlar, maç sonrası büyük üzüntü yaşadılar. Kimi taraftarların ağladığı görüldü. Stat dışında ise öfkeli bir grup bazı futbolcular ile teknik direktör Daum'u protesto etti. Yönetici İbrahim Altınsay, "Büyük bir avantajı kaybettik" dedi. Karşılaşma sonunda numaralı tribünde polis ile taraftarlar arasında kısa süren bir gerginlik yaşandı.

Tümer sakatlandı
Karşılaşmanın ilk yarısında sakatlanan Tümer'in sağ diz dış yan bağlarında esneme olduğu açıklandı. Kulüp Doktoru Ayhan Optur, Tümer'in durumunun yarın (bugün) çekilecek MR sonucu belli olacağını açıkladı. Bu arada İlhan Mansız attığı gol ile ligdeki gol sayısını 20'ye çıkardı.

Asper 41 gün sonra
Beşiktaş'ta dün kaleyi koruyan Asper, 41 gün aradan sonra forma giydi. Kardeşi trafik kazasında hayatını kaybeden ve bu yüzden ülkesine giden Myhre'nin yokluğunda kaleye geçen İsveçli kaleci, en son 2 Şubat'taki Samsun maçında oynamışdı. Bu arada Ümitler Ligi maçında Beşiktaş, Denizli'yi 2-1 yenip, üst üste 7. galibiyetini aldı.

Protokol'da kongre kulisi
Karşılaşmayı Beşiktaş'ın iki başkan adayı Bilgili ile Arat da izledi. Protokol Tribünü'nde 31 Mart'taki seçim için kulisler yapıldı. Beşiktaş-Denizli maçında Protokol Tribünü yoğun biçimde kongre kulislerine sahne oldu. 31 Mart'ta yapılacak seçimde başkanlığa aday olan, başkan Serdar Bilgili ile diğer aday Hasan Arat, maçı Protokol'dan seyretti. Anadolu'dan gelen Beşiktaş dernekleri ve kongre üyelerinin konuştuğu tek konu kongre oldu. Dün, bazı kişilerin üyeleri arayıp, "Hasan Arat adına arıyoruz. 18 Mart'ta Conrad Otel'de yapacağımız geceye katılırsanız ve beden ölçülerinizi verirseniz size takım elbise yaptıracağız" demesi ortalığı karıştırdı. Hasan Arat cephesi ise olaya anında müdahale edip, üyeleri bu tip davranışta bulananlara kanmaması istendi. Bu arada İstanbul ve Anadolu'da yer alan 54 derneğin yöneticileri dün akşam bir araya geldikleri Serdar Bilgili'ye 'koşulsuz destek' vereceklerini açıkladılar.

G.Saray kendini küçük düşürdü!
Beşiktaş'tan sert çıkış: "Trabzon maçının ertelenmesi G.Saray'ın acizliğinin göstergesidir." Beşiktaş'ta, Trabzonspor-G.Saray maçının ertelenmesine tepkiler sürüyor. İletişim Komitesi Başkanı Doç.Dr.Mete Düren, Futbol Federasyonu'nun, Trabzonspor-G.Saray maçının erteleyerek, yetkilerini aştığını ifade etti. Düren,"Federasyon, vermiş olduğu kararla Türk futbolunu ve G.Saray'ı, Avrupa futbol otoriteleri ve UEFA'nın gözünde küçük düşürdü" ifadesini kullandı

Tek örnek G.Saray!
G.Saray ile birlikte Şampiyonlar Ligi'nde yer alan 15 takımın, lig maçlarının ertelenmeyeceğini kaydeden Düren, "Bu erteleme, G.Saray'ın 'Biz bu büyüklükteki takımlarla başedemiyoruz' şeklindeki aczini ifade ettirmektedir" şeklinde konuştu.

Fatih DOĞAN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır