kapat
16.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

İşte can simidi olacak deprem konteynerleri

İstanbul Valiliği'nin, her mahalleye yerleştirmeyi hedeflediği deprem konteynerleri görücüye çıktı. İstanbul Valiliği Afet Yönetim Merkezi'nin, Afet İstasyonu (Afis) olarak isimlendirdiği konteynerlerin prototipleri dün Afet Yönetim Merkezi'nin temel atma töreninde, Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz'a gösterildi.

İçinde her türlü araç gerecin bulunduğu koyteynerler, hava, kara ve deniz yoluyla taşınabilecek standartlarda olacak. Maliyeti 10-15 milyar lira arasında değişen konteynerlerin ilki bu ayın sonunda depremde hasar riski yüksek sahil bölgelerine yerleştirilecek. Afet Yönetim Merkezi Genel Müdürü Erkan Akol, konteynerlerin amacının, olası bir depremde, profesyonel arama kurtarma ve acil müdahale birlikleri olay yerine ulaşana kadar hizmet vermek olduğunu belirtti. İlk etapta 100 adet konteynerin yaptırılacağını, finansmanının da vilayet bütçesi, gönüllü kuruluşlar, mahalli idareler ve yerel yönetimlerin işbirliği ile sağlanacağını anlatan Akol, konteynerlere reklam alınmasının da mümkün olabileceğini belirtti. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, Bakırköy'deki İstanbul Afet Yönetim, İl Kriz ve Sivil Savunma Koordinasyon Merkezi'nin temelini de attı. Son 20 yılda Türkiye'de 6 büyük deprem, 3 büyük sel ve 2 büyük heyelan afetinin yaşandığını hatırlatan Yılmaz, ülke olarak afet yönetim sistemindeki eksikliklerin görüldüğünü anlattı.

YILMAZ TEMEL ATTI
Yılmaz, bilim adamlarının hemen her platformda ''Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğu ve depremle yaşamaya alışmak gerektiğini'' ifade ettiklerini kaydederek, ''Depremle yaşamaya alışmak demek, depreme hazırlıklı olmak demektir. Deprem güvenli konut, sürekli eğitim demektir. Bunun için hepimize büyük görev düşüyor'' dedi. Yılmaz, kürsüden indikten sonra Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara ile bir süre ayakta sohbet etti.

Nebahat KOÇ - Yusuf DEMİR



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır