kapat
16.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Çakıcı operasyonu

Çakıcı'nın amcaoğlu ile, kendini merhum Oramiral Erkaya'nın akrabası olarak tanıtan Erhan Kıratlı işadamlarını dolandırdığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Ekonomik krizden kurtarma vaadiyle sahipleri ile bağlantı kurdukları Dakkas Kağıt Ambalaj Sanayi A.Ş.'yi zorla ele geçirdiği iddia edilen Alaaddin Çakıcı'nın amcaoğlu Enver Çakıcı ile kendini Deniz Kuvvetleri eski komutanı emekli Oramiral Güven Erkaya'nın damadının kardeşi olarak tanıtan Erhan Kıratlı'nın da aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. İşadamı Firuz Demiryıkan, söz konusu şahısların, kendisini ve ailesini ölümle tehdit ettiğini öne sürerek, hiçbir bedel ödemeden şirketi, şirket üzerinde bulunan menkul ve gayri menkulleri ve 4 otomobili zorla ellerinden aldıklarını iddia etti. Ve bu şahıslardan şikayetçi oldu. İzmir DGM Başsavcılığı talimatıyla harekete geçen, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri, Enver Çakıcı ile Erhan Kıratlı, Sedat Yankın, Necmi Oltem, Zeki Koyun ve Hüseyin Öztürk'ü gözaltına aldı. Sorgulamaya alınan sanıkların, "Çakıcı soyadı bir ayrıcalıktır" diyerek iş adamını tehdit ettikleri öne sürüldü.

KİRAYA EL KOYUYORLAR
Sanıkların, 60 milyon dolar değerindeki şirketi, Ege Bölgesi'nin değişik yerlerinde bulunan şirkete ait 86 tapuda kayıtlı 2 milyon 224 bin metrekare şirket arazisi ve gayri menkullerini ele geçirdiklerini, şirkete ait ev ve işlerlerini kiraya vererek gelirlerine el koyduklarını itiraf ettikleri öğrenildi. Sanıklar İzmir DGM'ye sevk edildi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır