kapat
16.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

İtalyan basını iyice çirkefleşti

Gazeteler Cem'in 'faşist' sözlerine tepki gösterirken La Gazetta della Sport başmakalesini, "Bu utanç verici kuklaları Avrupa'dan kovun" başlığıyla yayınladı

İtalyan gazeteleri, Roma-Galatasaray maçı sonrası yaşanan olayların artık "diplomatik bir olay" olduğunu yazarken, Cem'in "Polis, Mussolini'nin zamanındaki gibiydi" sözüne "abartılı" değerlendirmesi yaptı. Tüm gazetelerde maç sonrası yaşanan gelişmeler ve tepkiler manşetten verildi. "Öcalan olayındaki zor günler sanki tekrar yaşanıyor" diyen gazetelerde, Cem'i suçlayan ifadeler de yer aldı.

LİMA: BANA PİÇ DEDİLER
Kavganın ilk kıvılcımını başlatan kişi olarak gösterilen Romalı futbolcu Lima ise gazetelere verdiği demeçlerinde, "Bana ve anneme hakaret ettiler. Bana 'siyah piç' dediler" dedi. Romalı yöneticilerden Antonio Del Greco ise Lima'nın maç sonrası rahat olduğunu, sadece tahrik edici kelimeleri duyduktan sonra çileden çıktığını ileri sürdü.

Corriere dello Sport
Cem'in "faşist" sözlerine yer vererek, "Roma'daki kavga, İtalya ve Türkiye'yi karşı karşıya getirdi" yorumunu yaptı: "Roma ile yapılan maç onlar için gerçekten bir savaştı. Düşmanlarını Mussolini ile aynı kefeye koyuyorlar. İtalyan içişleri bakanına göre bu bir bardak suda kopan fırtına..."

La Gazetta dello Sport
Olaylara 4 sayfa ayıran gazete, birinci sayfadaki başmakalesini "Bu utanç verici kuklaları Avrupa'dan kovun" başlığıyla yayınladı. Türkleri kast eden makaleyi gazetenin eski genel yayın yönetmeni yazdı: "Hiç böyle birşey tahmin etmiyordum. Vahşi batı filmlerinden bir sahne gibiydi saha. Asıl utanç verici olan bu olayların arkasından yapılan yorumlar. Bir Türk bakan polisimize 'faşistler' dedi. Önce son derece sert olan kendi polislerine baksınlar. Türk futbolcular Batistuta ve Lima'yı provoke ettiler. Onlar da gerektiği gibi tepki verdi bunlara. Beyaz formalı haydutlar sanki Türkiye'nin en saygın takımının üyeleri değil de adam döven bir çetenin üyeleri gibiydi. Son derece acı bir karar olacak. Futbolun iyiliği için çok sert cezalar bekliyoruz."

Repubblica
Türkiye'yi suçlayan gazete, olaylara 2 sayfa ayırdı. "İnanılmaz kavga İtalya Türkiye arasında bir diplomasi krizine yol açtı" diyen gazete Cem'i de ağır bir dille eleştirdi. İtalyan polisinin "Gelin bacaklarımızdaki yaralara bakın. Türk oyuncular bizi ne hale getirdi" diyen sözlerine yer veriyor.

Manifesto
"Sahada Türk işi" başlığıyla verilen haberde iki takımın da cezalardan korkarak birbirlerini suçladıkları belirtiliyor: "Hilalin kızgın oyuncularını sakinleştirmek için polis de cop kullandı, birkaç GS'li oyuncuyu tutuklamak istedi. Ümit Karan bunlardan birisi. Sahada gol atmak için elinden geleni yaptı, maç bittikten sonra ise çılgın gibiydi. Lucescu soyunma odasına onu saçlarından sürükleyerek götürdü. İmralı'da İtalyan gazetecilerin etrafı faşist bozkurtlarca çevrildiğinde polisin nasıl pasif kaldığını düşünürsek, Cem'in bu sözlerine ancak bir espriyle karşılık verebiliriz: Eh, siz bu işlerden anlıyorsunuz..."

Unita
Türkler savaşa girdi. Türkiye ile savaştan bir adım önce...

La Stampa
Türk bakan ilham alacak şeyleri kendi evinde arasa ya da evinin biraz ötesinde arasa iyi olur. Örneğin Mekke'de. Orada dini polis yangında çıkışları kapayarak başörtüleri olmadığı için 15 genç kızın ölmesine neden oldu. Kavga politik bir olay haline geldi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır