kapat
16.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Evet, Galatasaraylı futbolcuyu dövdüm

Evet, Galatasaray'lı futbolcuları dövdük. Bir tanesini tünelde kıstırdık. Dört kişiydik... Bu itiraf Roma takımının ismi açıklanmayan bir oyuncusu tarafından İtalyan basınına yapıldı.

Adını hatırlamadığı Türk futbolcuyu maç çıkışında tünelde tek başına sıkıştırdıklarını belirten futbolcunun ismi, gizli kalınmasını istediği için yazılmadı. Republica gazetesinin haberine göre, ismi açıklanmayan futbolcunun, takım ve kulüp içinde karşılacağı baskılardan korktuğu, ancak vicdan muhasebesi yaparak bir İtalyan gazeteciye bu itirafta bulunduğu açıklandı. Roma'lı futbolcu dayak olayını şöyle anlattı: "Sahada olanlar tünelde olanların yanında çok masum kalır. Asıl olaylar tünelde yaşandı. İsmini hatırlamadığım bu Galatasaray'lı futbolcu tek başına idi. Futbolcunun üzerine çullandık. Biz dört kişiydik. Tekme, tokat, yumruk giriştik. Yere yuvarlandığında da vurmaya devam ettik. Ancak kim olduğunu hatırlamıyorum..."

BİRİ TOTTI OLABİLİR
Roma kulübünden sızan bilgilere göre, dayak atanlar arasında en sert ve hınçla vuran Totti oldu. "Türkler bizi dövdü" çığlıkları atan Roma kulübünün yöneticilerinin bu itiraflardan sonra ne yapacağı merak konusu. Özellikle kulüpten sızan iddialar doğruysa, Roma takımının sembolü sayılan Kaptan Totti'nin dayak çetesinin elebaşısı olması spor otoriteleri tarafından "düşündürücü" bulunuyor. İtalyan gazeteleri şimdiden Totti, Batistuta, Lima ve Pannucci'nin UEFA tarafindan cezalandırılmasına kesin gözü ile bakıyorlar.

Bu arada Roma kulübü kendisine biri İtalyan, biri İsviçre'li olmak üzere iki avukat tuttu. Önümüzdeki 22 Mart günü UEFA'dan çok ağır cezalar bekleyen Roma'nın temyize gitmeye hazırlandığı da Roma'dan sızan haberler arasında. Ancak Roma savunmasındaki genel çizgiyi belirlemede kararsız. UEFA'nin kararına göre ya "Türk futbolcular bizi dövdü" ya da "Türkler polislere saldırdı" savunmasına ağırlık verecekler.

YILMAZ'DAN BOMBARDIMANA DEVAM

Türkiye'de olsaydı dünyayı başımıza yıkarlardı
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, AS Roma-Galatasaray maçının ardından çıkan olayları değerlendirerek, "Tam bir rezalettir. Eğer aynı olaylar İstanbul'da olsaydı herhalde şimdi dünyayı başımıza yıkarlardı. Ama bence orada olaylara sebebiyet veren Romalı futbolculardan ziyade sorumlu olan İtalyan polisidir. Çünkü bizim sporcularımızın hayatı onlara emanet edilmiştir. Can güvenliğini onlar garanti etmişlerdir. İtalyan polisi çok kötü bir sınav vermiştir" dedi. Dışişlerinin resmi girişimlerinin bulunduğunu hatırlatan Yılmaz, ancak şu anda daha önemli olanın UEFA'nın bu konuda acil bir karar vermesi olduğunu söyledi. Bir gazetecinin "UEFA'ya başvuruda sonuç alınabilecek mi?" sorusu üzerine Yılmaz, şu yanıtı verdi: "Gereken yapılacaktır. İtalyan basınının konuyu çarpıttığını tespit ettik. Sorumluluğu Galatasaraylı futbolculara yıkma gayretleri var. 'İşte böyle bir olaya sebebiyet veren Türkler AB'ye layık mıdır?' filan gibi tartışmalar var. Ben İtalyan basınına dedim ki; 'Eğer statta olanlar bir ölçü olsaydı İtalya'nın hemen AB'den çıkarılması lazımdı'."

FATİH TERİM: Teknik direktör adam mı dövermiş
Galatasaray'ın eski teknik direktörü Fatih Terim İtalya'da yaşanan olaylardan dolayı çok üzgün olduğunu söyledi. Öncelikle teknik heyeti ve futbolcuları tek tek kutladığını belirten Terim, "Ben futbol hayatım boyunca böyle bir şeyi ilk defa görüyorum. Saha içinde futbolcular kavga eder, maç biter, barışırlar. Ama hiçbir zaman güvenlik görevlisi birçok Galatasaray'lının yaralanmasına sebep olmaz. Roma teknik direktörü Capillo'nun Eser Hoca'ya nasıl vurduğunu bütün dünya gördü. Sanıyorum UEFA gereken cezayı verir.

3 Aslan'a soruşturma
Roma Savcılığı Ümit, Emre ve Mondragon hakkında soruşturma açtı. Cimbom ise UEFA'ya gidiyor. Roma Savcılığı, AS Roma-Galatasaray maçından sonra İtalyan polisine zarar verdikleri iddiasıyla Galatasaray'dan 3 futbolcu hakkında soruşturma başlattı. Savcılığın soruşturma yürüteceği futbolcuların Emre Aşık, Ümit Karan ve Mondragon olduğu açıklandı. Roma Savcısı Ettore Torri'ye önceki gün Roma Emniyet Müdürlüğü tarafından olaylarla ilgili bir dosya sunulmuştu.

GS' LİLER: CİDDİYE ALMAYIZ
Galatasaray Kulübü Basın Sözcüsü Aziz Üstel, AS Roma ile yaptıkları Avrupa Şampiyonlar Ligi maçı sonrası çıkan olaylar nedeniyle Emre Aşık, Ümit Karan ve Mondragon hakkında soruşturma başlatan İtalya'nın Roma Savcılığı'na tepki gösterdi. Üstel, savcılığın bu girişimini ciddiye almadıklarını belirterek, "İtalyanlar ne zaman Totti, Capello, Batistuta ve Lima hakkında soruşturma başlatırlar, biz de o zaman bu girişimi ciddiye alırız" dedi. "Roma'da adaletin tarafsız işlediğini görmedim" diyen Üstel, "Onların başlattığı soruşturma aslında bizim için sürpriz değil, ciddiye almıyoruz. Gayri ciddi ve taraflılar. Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın İtalya'da bulunduğu sırada da böyle garip kararlar vermişlerdi. Roma'nın adalet anlayışı bu mu?" diye konuştu

Galatasaray, Belçikalı avukatı Dubont aracılığıyla UEFA'ya şikayete gidiyor. Sarı-kırmızılı kulüp maçtan sonraki olaylarda televizyon görüntüler, fotoğraflar ve futbolcuların doktor raporlarını bir dosya halinde hazırlayıp UEFA'ya şikayette bulunacağı öğrenildi. Belçikalı avukatın bu dosyayı inceledikten sonra Pazartesi veya Salı günü dava açılıp açılmayacağına karar vereceği öğrenildi.

FIFA İcra Kurulu Üyesi ve UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, UEFA'nın bu olayı nasıl değerlendireceğini şöyle anlattı: "UEFA ve hakem gözlemcisinin raporları gelir. İcap ederse, disiplin kurulu hakemleri de çağırıp onların ifadelerine başvurur. Olayların sahada devam ettiği sıralarda maçın hakeminin, 4. hakemi sahada bırakıp, aşağıda ne olup bittiğini öğrenmek için soyunma odasına gittiğini öğrendim. Disiplin kurulu raporları değerlendirip, kararını verecektir."

CİMBOM'DA 'HASAR TESPİTİ'
Maçtan sonra çıkan olaylarda çeşitli yerlerine darbe alan 7 Galatasaraylı futbolcu, rapor alabilmek için Acıbadem Caroussel Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçti. Emre, Berkant, Ümit, Kerem, Ayhan, Vedat ve Capone çeşitli tetkiklere tabi tutuldu. Galatasaray Kulübü eski doktoru Prof. Burhan Uslu, "3-4 kişide ciddi sakatlıklar var. Ümit Karan'da uyluk bölümünde coplanmayla oluşan zedelenme, Kerem ve Vedat'ta da darbelere bağlı olarak, sportif aktivitelerini engelleyebilecek zedelenmeler meydana gelmiş. Emre, Berkant ve Vedat da kafa travması geçirebilecek şekilde başlarından darbe almış.Heyet raporunu Galatasaray Kulübü'ne vereceğiz."

Yasemin TAŞKIN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır