kapat
16.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kısa kısa kısa

Samanyolu'na en uzak galaksi tespit edildi
Amerikalı bilimadamları Dünya'dan tam 15.5 milyon ışık yılı uzaklıkta bir galaksi tespit etti. Bunun, bilinen en uzak galaksi olduğunu belirten Hawai Üniversitesi uzmanlarından Prof. Esther Hu, "Yeni galaksi henüz oluşum aşamasında. Yani bir bebek. Bu galaksiyi izleyerek Dünya'nın oluşumu hakkında da çok önemli bilgiler sağlayabilir" diye konuştu. Galaksinin uzaklığı Hawaii'deki dev teleskoplardan gönderilen ışıkların gidiş-dönüş süresi sayesinde hesaplandı. BBC Televizyonu'nun Bilim bölümünde manşetten verilen habere göre, bu galakside yakında yaşam belirtileri bulunabilir.

Gözü dönmüş baba tüm aileyi yok etti
ABD'de yaşanan aile facialarına bir yenisi daha eklendi. Oregon eyaletine bağlı McMinnville kentinde yaşanan inanılmaz olayda 37 yaşındaki Robert Arlie Bryant eşi ve yaşları 9 ile 5 arasında değişen 4 çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti. İhbar üzerine Bryant'ın evine giden polis 6 cesetle karşılaştı. Yapılan açıklamada peysaj işiyle uğraşan Robert Bryant'ın aile fertlerini öldürdükten sonra yine aynı silahla kendisini öldürdüğü belirtildi. Aile üyelerinin, 2 hafta boyunca görülmediği ve komşuların ihbarı üzerine polisin eve girdiği ifade edildi.

Amerika, Saddam'a 1 Nisan şakası yapacak!
Amerika'nın Saddam Hüseyin'e Mart ayı sonunda ya da tüm dünyada şaka günü olarak bilinen 1 Nisan'da harekat düzenleyeceği öne sürüldü. İnternet haber sitesi Debka'ya göre Amerika, 28-29 Mart'taki Arap zirvesinden sonra düğmeye basacak. Özel timler dörtbir yandan Irak'a girip muhaliflerle işbirliği yaparak Bağdat'ı ele geçirmeyi planlıyor. Saddam'ın Arap ülkelerine elçi gönderip durum değerlendirmesi yaptığı belirtiliyor.

Fadime'nin babasına ömürboyu hapis istemi
İsveç'te 2 ay önce yabancı sevgilisi olduğu gerekçesiyle kızı Fadime'yi öldüren Rahmi Şahindal hakkında ömürboyu hapis cezası istendi. Upsala'daki davada savcı Anne Sjöblom baba Şahindal'ın cinayeti bilinçli ve soğukkanlı bir şekilde işlediğini belirterek ömürboyu hapis cezası talep etti. Sorgusu sırasında cinayeti işlediğini itiraf eden Rahmi Şahindal ceza almamak için akli dengesinin yerinde olmadığını iddia etmişti. Karar 3 Nisan'da alınacak.

Sırbistan Başbakan Yardımcısı tutuklandı
Yugoslavya ordusu, Sırbistan Başbakan Yardımcısı Momcilo Perisic dün tutuklandı. Miloseviç döneminde Genelkurmay Başkanı olan Perisic, ABD'ye evrak sızdırma sebebiyle tutuklandı. Ancak şimdiki Genelkurmay Başkanı Nebojsa Pavkovic, bir gazeteye verdiği demecinde Perisic'i ordudayken yolsuzluk yapmakla suçlamıştı. Miloseviç, Kosova politikasına karşı çıkan ve "NATO ile savaşa girme" diyen Perisic'i 1998'de görevden almıştı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır