kapat
01.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

HALİS AĞA'DAN VEDA MEKTUBU

Halis Toprak dün sabah gazetelere uzun bir mektup gönderip "Çok zor durumdayım" diye devletten yakındı öğleden sonra bankası elinden gitti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Halis Toprak'a ait Toprakbank'a el koydu. Gerekçe: "Gerekli tedbirleri almaması, kaynakları hakim hissedarlara kullandırması, zararın özkaynakları aşması..." Böylece Toprakbank, Fon'a devredilen 19'uncu banka oldu. Toprakbank'a el konulduğu saatlerde büyük gazetelerin yazı işlerinde Halis Toprak'ın gönderdiği dramatik bir mektup okunuyordu. Ünlü işadamı mektubunda "Devletin sözünü tutmaması yüzünden bütün varlığım faize gitti" diyordu.
Tüm metin

Başarılı olduğum kadar mutlu da olayım
Soğuk ve şehirlerarası otobüslerde vazgeçtim çocuk olmaktan dizeleri aslında her şeyi anlatıyor. Küçük yaşta terk edilen çocukluk, Yılmaz Erdoğan'ın geleceğe büyük adımlarla yürümesine yol açmış. Ve Erdoğan yazmaya başlamış. "Çünkü yazmak zorundaydım" diyor. "Başka türlü hayatla başa çıkamazdım." Sonuç ortada: Hikâyeler, şiirler...
SON DAKİKA'DA

Hüsnü Albayım kurtardı
Salkım Hanımın Taneleri filminin TRT'de gösterilmesiyle Türkiye gündemine yerleşen Varlık Vergisi'nin canlı tanıkları SABAH'a konuştu... Onlardan biri 90 yaşındaki Agop Ayvaz... 50 yıl ara vermeden 'Kulis' adında bir sanat dergisini çıkarmayı başarmış, tiyatronun duayenlerinden Necdet Mahfi Ayral'la tatlı...
TÜRKİYE'DE

'Devlet paramı vermedi'
Toprakbank'ın patronu Halis Toprak, son günlerde kamuoyunda, 'varını yoğunu satıp bankasına yatıracak' haberleriyle gündeme geldi. Toprak dün de, SABAH'a gönderdiği yedi sayfalık mektupta, "Zor duruma düşmeme sebep olan devletten hakkımı, paranın pul olduğu değerle değil, o günkü kurdan talep ediyorum" diyordu.
EKONOMİ'DE

Medya harekatı
Afganistan'da savaşın başından bu yana görev başında ölen gazeteci sayısının 8'e çıkması üzerine uluslararası gazeteciler canlarını kurtarmak için çareyi teker teker ülkeden kaçmakta buldu. Taliban lideri Molla Ömer'in Batılı gazetecilerin kellelerine 50 bin dolar ödül vaat etmesinin ardından İsveçli kameraman...
DÜNYA'DA

DGM yasasının arkasındayız
Türk, hükümet olarak yasanın aynı şekilde çıkmasından yana olduklarını söyledi. CNN Türk'te yayınlanan "Eğrisi Doğrusu" adlı programda Taha Akyol'un sorularını yanıtlayan Türk, şunları söyledi: Hükümet sevkettiği tasarının doğruluğuna, yerindeliğine inanmaktadır.
POLİTİKA'DA

Sami Yen'de zafer gecesi
Galatasaray, bu sezon büyüklerin belalısı olan İstanbulspor'u umulandan kolay geçti. Maçın zor geçeceğine dair beklentinin ardında, sadece İstanbulspor'un bu sezonki inanılmaz çıkışı yatmıyordu. Sarı-kırmızılı takımda hücum silahları Ümit Karan sakat, Sergen ve Hasan Şaş kulübede, Arif ise sakat sakat sahadaydı.
SPOR'DA

Yılların Maksim'i resim galerisi oldu
İstanbul gece hayatının en önemli mekânlarından biri oldu yıllar boyunca Taksim Maksim Gazinosu. Fahrettin Aslan'ın sahibi olduğu gazino, Türk sanat müziğinin en büyük assolistlerine ev sahipliği yaptı. Ancak bugünlerde bambaşka bir sanat dalına kapılarını açtı Maksim.
MAGAZİN'DE

Böbrek tümörüne radyo dalgası
Ameliyat olamayan veya ameliyat olmak istemeyen hastalarda ayakta tedavi şeklinde uygulanabilen teknik, röntgen cihazı ve ucu elektrod yüklü bir iğne ile uygulandı. Cleveland Üniversitesi'nde yapılan araştırmada, deneklere, uygulama sırasında hafif teskin edici ilaçlar kullandırıldı.
SAĞLIK'DA

Reha Muhtar sarhoş muydu?
Reha Muhtar'ın sunduğu Ateş Hattı programının önceki akşam yayınlanan bölümü çok sayıda izleyicinin tepkisine neden oldu. Konukların "seviyesiz" tartıştığını, Reha Muhtar'ın alkollü yayına çıktığını söyleyenler, "Bu adam sarhoş. Atatürk ve İslamiyet hakkında saçma sapan konuşuyor.
MELODİ'DE



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HYDE PARK
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun
KAMPÜS
Amerika, İngiltere, Kanada, Avustralya Eğitim Sistemleri Lisan Okulları ve bir çok temel bilgiler
DÖVİZ FİYATLARI
DOLAR 1,472,000 1,483,000
MARK 671,000 675,000
EURO 1,313,000 1,319,000
Diğer döviz bilgileri

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır