kapat
01.09.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor
www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

23 bürokrat, 3 memur yarın DGM'ye çıkıyor


Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nda bazı kamu binalarının ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla başlatılan "Vurgun" operasyonu kapsamında, bugüne kadar gözaltına alınanların sayısı 89'a yükseldi.
Ankara DGM Savcısı Cengiz Köksal'ın talimatıyla, "Vurgun" operasyonunu yürüten Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, bugüne kadar 89 kişiyi gözaltına aldılar. Bu kişilerden, 23'ünün tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı, 12 kişinin emniyetten salıverildiği, 21 müteahhidin savcılık sorgusundan sonra serbest kaldığı belirtildi. DGM tarafından olayla ilgili 4 kişi tutuklanırken, 2 kişinin mahkeme tarafından serbest bırakıldığı, Adana'da gözaltına alınan Muhibullah Atmalıoğlu hakkında da başka suçlardan tutuklama kararı bulunduğu için geri gönderildiği kaydedildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nde halen, 23'ü bürokrat, 3'ü müteahhit olmak üzere 26 kişinin gözaltında olduğu, bu kişilerden 16'sının pazar günü DGM'ye sevk edileceği ifade edildi. Öte yandan, gözaltına alındıktan sonra, hakkındaki iddialar konusunda ifade vermekten kaçınan Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Aban'ın konuşmaya başladığı ve Savcı Köksal'a "önemli açıklamalarda" bulunduğu bildirildi.

BÜROKRATLARA PAHALI HEDİYELER
Ankara polisinin düzenlediği Vurgun Operasyonu ile ilgili soruşturma sürerken sanıkların ifadelerinde ilginç ayrıntılar da ortaya çıkıyor. Gözaltına alındıktan sonra, "Susma hakkını kullanacağım" diyen ve konuşmayan Bayındırlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Aban sorguya katılan Savcı Cengiz Köksal'a itiraflarda bulundu.

Yetkililer, Bayındırlık Bakanlığı'ndan ihale alan firmaların bürokratlara rüşvetin yanısıra, pahalı hediyeler verdiklerini de söylediler. Bu firmaların resmi ve dini bayramlar ile özel günlerde bürokratlara Vakko ve Beymen gibi lüks mağazalardan takım elbise, Dupont marka çakmak, Cartier ve Rolex marka saatleri hediye olarak gönderdikleri bildirildi.

YÜZSÜZLÜĞÜN BÖYLESİ
Bayındırlık Bakanlığı'ndaki bazı bürokratların kendilerine verilen bu elbiseler ile diğer hediyeleri, alındıkları mağazalara iade edip parasını da tahsil ettikleri öğrenildi. Bu arada Bayındırlık Bakanlığı'nda yürütülen soruşturmayla ilgili olarak zanlılardan elde edilen bilgiler çerçevesinde operasyon yurt çapında müteahhitlere yöneldi.

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır