kapat
01.09.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor
www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 
Ekonomi yılın ikinci üç aylık döneminde yüzde 11.8 küçüldü Türkiye böylesine bir yoksullaşmayı en son 1945'te yaşadı
Rakamlar şok etti
Peşpeşe patlayan iki kriz nedeniyle herkes ekonomide daralma bekliyordu ama bu boyutta değil. Dün açıklanan büyüme rakamları krizin inanılmaz tahribatını gözler önüne serdi: Ekonomi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 11.8 daraldı. 6 aylık küçülme yüzde 8.5'i buldu.
Türkiye artık fakir
Dehşet verici küçülme nedeniyle ilk altı ayda yarıya yarıya fakirleştik. 2000'in ilk yarısında 1.343 dolar olan kişi başına gelir yılın ilk yarısında 1.026 dolara düştü. Geçen yılın tümünde 3 bin dolar olan kişi başına gelirin bu yıl 2 bin 500 doların altına düşmesi bekleniyor.
Küçülmenin nedeni
Rekor daralmanın nedenlerinin başında ithalattaki düşüş geliyor. İthalat vergisi ikinci çeyrekte geçen yıla göre yüzde 32.4 azaldı. Onu yüzde 11.5'le ticaret, 10.1'le inşaat, 8.8'le ulaştırma-haberleşme, 8.5'le sanayideki düşüş izledi.
56 yıl öncesi gibi
Bu tablo inşaatların durduğunu, vatandaşın çarşı-pazara gidemediğini, hatta telefon görüşmelerini bile kısıtladığını gösteriyor. Türkiye en son İkinci Dünya Savaşı'nın son yılı olan 1945'te böylesine bir fakirleşmeyle karşılaşmıştı.
Tek çare yatırımları hızlandırmak
Başbakan Ecevit, SABAH Medya Grup Başkanı Zafer Mutlu, Genel Yayın Müdürü Tayfun Devecioğlu, Ankara Temsilcisi Bilal Çetin ve atv Haber Genel Yayın Müdürü Mehmet Tezkan'a ekonomiyi canlandırmak için yapılan çalışmaları anlattı. Ecevit, "Tek çare yatırımları hızlandırmak" dedi.


Teğmen Özge'den tarihi başarı
Özge Özel, Hava Harp Okulu'nu birincilikle bitiren ilk kadın subay olarak TSK tarihinde yerini aldı.Yeşilköy'de dün heyecan veren bir tören vardı. 47'nci dönem birincisini alkışlayanlar karşılarında çakı gibi bir genç kız buldu.

Yermez'in bar arkadaşları aranıyor
Garih cinayetinin bir numaralı katil zanlısı Yener Yermez izini kaybettirdi. Firari erin Taksim'deki bir barda cezaevi arkadaşlarıyla buluştuğunu belirleyen polis, bu kişilerin peşinde. Cinayetle ilgili olarak dün yeni bir tanık ortaya çıktı.

Hoca'yı yok sayan ifade
AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Suudi televizyonu Al-Jazeera'ya, Erbakan'la arasının iyi olmadığını açıkladı: "Aramızdaki eski samimi ortam yok artık. Daha önce hem kişisel, hem de teşkilattan ötürü sıkı bir bağımız vardı.

12 dev adamdan ilk zafer
Avrupa Basketbol Şampiyonası dün heyecan kasırgası halinde başladı. Şampiyonluk parolasıyla ilk maçına çıkan milli takımımız, Letonya karşısında ecel terleri döktü.

Deprem umarım geç gelir
Prof. Barka yine uyardı: "Önümüzde bir büyük deprem tehlikesi daha var, ama hazırlıklar yetersiz. Deprem 30 yıl içinde olacak. Umarım geç gelir, hazırlıklı yakalanırız. Erzincan da topun ağzında."

Türkiye'nin kurtuluşu
Ecevit diyor ki; kurtarılabilecek şirketleri kurtarmalıyız. Ecevit örnek de veriyor: Bilgin ve Ceylan grupları gibi. "Bu yaygınlaştırılmalı" diyor, "Bağcıyı dövmek yerine üzüm yemeliyiz" diyor. Türkiye'nin kurtuluşu burada.
Memet TEZKAN


Yeniden büyümek için 4 acil önlem
Ecevit, ekonominin yeniden büyümeye geçmesini sağlayacak bir paket hazırlandığını bildirdi ve alınacak yeni önlemleri şöyle sıraladı
Bilal ÇETİN


GÜNÜN İÇİNDEN

Erbil'i zaptetmek çok zor
Ünlülerin golf keyfi
Hayır için servis attılar!
Hem yaşgünü hem sünnet

POLİTİKA

Aydın'ın kader günü
Barış günü gerginliği
Durmuş'a rötuş
23 bürokrat, 3 memur yarın DGM'ye çıkıyor
Hollanda'da Türk kıza türban yasağı

EKONOMİ

İşçi dövizleri gelmiyor... Müteahhitler iş yapmıyor
Yüzde 10 zam çayın tadını kaçırdı
Yola yalnız devam etmek istemiyoruz

SPOR

En zor maçı kazandık
Luci depremi
Nouma Marsilya'da
Denizli: Eylül uğurlu gelecek
Ümitler hedefi vurdu
Yenin bitirin


www.superbahis.com

Dolar
Mark
Altın
Euro
Borsa
1.372.000
642.000
83.000.000
1.254.968
9.878

Adana
Afyon
Ankara
Antalya
Bursa
D.Bakır
Edirne
24/35
15/29
16/31
23/35
18/28
18/36
18/29
Erzurum
İstanbul
İzmir
Manisa
Samsun
Trabzon
Van
04/25
20/26
22/30
21/33
22/27
22/25
10/27


Milli Piyango
Sayisal Loto

4-13-31-34-39-48


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır