kapat
01.09.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor
www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Durmuş'a rötuş


Sağlık Bakanı, 6 yaşındayken geçirdiği hastalıktan dolayı çenesinin altında oluşan izlere estetik yaptırdı
Sağlık Bakanı Osman Durmuş, gizlice estetik ameliyat oldu. Durmuş, boynunda çocukken geçirdiği hastalıktan dolayı oluşan izleri, estetik bir ameliyatla aldırdı. Durmuş, bir arkadaşının özel kliniğinde ameliyat oldu ve tatile çıkarak gözlerden de uzaklaştı.

Durmuş, 15 gün önce Ankara Numune Hastanesi'nde görev yapan plastik cerrah Dr. Ömer Şensöz'ün muayenehanesinde ameliyat geçirdi. Altı saat süren ameliyatta Şensöz, önce Durmuş'un boyun altındaki izlerini giderdi ardından da izlerin boyundaki etkisiyle ağızda oluşan eğriliği giderdi. Durmuş, tedavi sonrası bakanlığın İzmir-Urla'da bulunan kampında tatil yaparak dinlendi. Durmuş iyileşip, ameliyat izlerini kapanınca görevinin başına döndü.

'YARALARIM ÜZÜNTÜDEN'
Durmuş, röportajlarında boynundaki izleri şöyle anlatmıştı: "Altı yaşımda annemi kaybettim. Belki şuur altımda dokturluğu seçiş nedenim de odur. Annem hamileyken bebeğiyle beraber vefat etti. Bir yıl sonra babam evlendi ama bana çok düşkündü. 39 yaşında o da vefat etti. Üvey annem yaşça bana yakındı. Annemin ölümünden sonra üzüntüden yüzümdeki yaralar ortaya çıktı. Zannediyorum lenfadenit (adenit) denilen hadise."

Lenfadenit nedir?
Tüberküloz (verem) gibi ateşli hastalıkların ardından deri ve deri altı dokularda ortaya çıkan yaralardır. Kızarıklık şeklinde ortaya çıkan lekelerin içi sıvıyla doluyor. Zamanla deri altı dokular hafifçe kalınlaşarak leke görünüme yol açıyor. Erken dönemde antibiyotik tedavisi uygulanırken, ileri dönemde cerrahi müdahale ve radyoterapi uygulanıyor.

Nevin BİLGİN

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır