kapat
01.09.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor
www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Aydın'ın kader günü


Bayındırlık Bakanı Koray Aydın'ın kaderi MHP'nin bugün Kızılcahamam'da toplanan MYK ve İl Başkanları toplantısında belli olacak
MHP yönetimi, Bayındırlık Bakanlığı'nda başlatılan vurgun operasyonundan partiyi en az zararla çıkarmanın hesaplarını yapıyor. Bugün Kızılcahamam'da yapılacak MYK ve il başkanları toplantısında Bayındırlık Bakanı Koray Aydın'ın kaderi belli olacak. Operasyonunun ardından Bahçeli, bir yandan Bayındırlık Bakanı Aydın'ın kendisine konuyla ilgili sunduğu dosyayı incelerken, bir yandan il başkanları ve MYK üyeleriyle tek tek görüşme yaparak nabız yokluyor. Bahçeli, görüşmelerinde "Sabırlı olalım, olayın seyrini izleyelim. MHP'ye zarar gelmesine müsaade edemeyiz" yorumunu yapıyor.

Bakanlar Kurulu'nun yapıldığı önceki gün sabah erken saatlerde Bayındırlık Bakanı Koray Aydın'la görüşerek, "Kimsenin partiyi lekelemesine izin vermeyeceğim gibi, olayın siyasi olarak kullanılmasına da müsaade edemem. Olayında yanlışı olan gereğini yapar" diyen Bahçeli'nin, konuyu MYK'ya getireceği belirtiliyor. İstifa etmediğini dile getiren Bayındırlık Bakanı Aydın da, bugün yapılacak toplantıda savunma verecek.

MHP'de, İller Bankası ve belediyelerden ihale alanlara yönelik olarak Bahçeli'nin "İşlerinizi Feshedin" talimatına rağmen iş yapmayı sürdüren partililerle, "yolsuzlukla mücadele sözü verdik. Bakan istifa etsin, gereğini yapılsın" diyenlerin karşı karşıya geldiği bir dönem yaşanıyor. Deprem bölgesinden ihale alan milletvekilleri ve il başkanları ile özellikle İller Bankası'nın alt yapı ihaleleriyle ilgili iddia ve belgelerin partiyi zor durumda bırakabileceği belirtiliyor.

İKİNCİ ADAM KAVGASI
Vurgun Operasyonu ayrıca, uzun süredir "ikinci adam" mücadelesi veren MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin ile Bayındırlık Bakanı Koray Aydın'ın ekibini de karşı karşıya getirdi. Çetin grubu, Bahçeli'yle görüşerek "MHP meydanlarda yolsuzlukla mücadele sözü verdi. Tutunacağımız tek dal bu kaldı. Bakan istifa etsin, aklansın, yeniden gelsin" görüşünü savunarak, Aydın'ın istifa etmesini istediler. Aydın'ı destekleyen grup ise bakanın devletten ihale almadan işlerini yürüttüğünü belirterek, istifanın suçlamaları ve iddiaları baştan kabul etmek anlamına geleceği için yanlış olduğunu savundular.

Bahçeli ise, "MHP'nin zarar görmesine müsaade edemeyiz. Ancak, sabır gerekir. Soruşturmanın seyri nereye gidiyor görmek gerekir. MHP, buna uygun olarak tavır belirleyecektir" yorumunu yaptı.

9 Eylül'de 9X9 kampanyası
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 18 Nisan 1999 seçimleri öncesinde olduğu gibi 9 Eylül'de yeniden yurt genelinde seçim startı vermeye hazırlanıyor. MHP, 9 Eylül 2001 günü tüm yurtta 9X9 Tek Başına İktidar Yürüyüşü isimli bir kampanyaya başlıyor. Buna göre her partili 9 kişiyi partiye kazandıracak ve çok kişiye parti politikalarını anlatacak. Kampanya 9 Eylül'de, saat 9.00'da il teşkilatlarında 9 kurban kesilmesiyle başlatılacak.

Nevin BİLGİN

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır