kapat
01.09.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor
www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Toplu Konut'ta toplu isyan


3'üncü Etap'taki evlerinin anahtarlarını alan hak sahipleri aidat miktarını duyunca beyinlerinden vurulmuşa döndü...
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Halkalı'da yapımı tamamlanan 3'üncü Etap'taki 4 bin konutun anahtarları kısa bir süre önce hak sahiplerine teslim edildi. Ancak daire sahipleri ve 3'üncü Etap'ta ev kiralayanlar, aidat miktarlarını öğrenince şaşkına döndü.

BOŞ KALACAK
Yönetimin aidat miktarlarını çok yüksek belirlediğini söyleyen site sakinleri, "Tek odalı daireler için 3 aylık aidat parası 175 milyon, 110 metrekarelik daireler için 321 milyon, 130 metrekarelik daireler için ise 500 milyon talep ediliyor. Neredeyse kira miktarları kadar aidat bedeli belirlenmiş. Bu koşullarda ne daire sahipleri ne de kiracılar bu evlere taşınır. Korkarız ki 4 bin konutun büyük bir bölümü boş kalır" dedi.

DAVA AÇACAKLAR
Yüksek aidat miktarlarının makul bir seviyeye çekilmesi için ellerinden gelen htüm çabayı göstereceklerini belirten ev sahibi ve kiracılar, "Yönetim haklı tepkimizi görmezden gelirse konuyu mahkemeye intikal ettireceğiz. Hakkımızı yargı yoluyla arayacağız" diye konuştu.

Daire sakinleri: Kira kadar aidat olur mu?

ÖDEYEMEM
200 milyon kira ödüyorum. Aylık 110 milyon aidat parası isteniyor. Diğer giderleri de eklediğimde evin bir aylık gideri 400 milyonu buluyor. Bu parayı asla ödeyemem.

ÇOK ARTTI
Taksit miktarlarını da 175 milyondan 307 milyona çıkardılar. Bu parayı ödemekten zaten belim büküldü. Ne yapsam bu aidatı veremem. Kara kara düşünüyorum.

MANTIKSIZ
Binalarda doğalgaz bile yok ancak aidat miktarları çok yüksek. Bu gidişle kimse gelip taşınmaz. Koca koca binalar boş kalıp çürüyecek. Böyle mantıksızlık olur mu?

İMKANSIZ
Devlet memuruyum. Taksitleri bile güçlükle ödüyordum. Kriz zaten belimizi büktü. Bir de bu aidat belası çıktı. Bu parayı ne benim ne de kiracıların ödemesi imkansız.

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır