kapat
01.09.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor
www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Büyükşehir çalışıyor!


18 Ağustos 2001... Gürtuna, İstinye-Derbent bağlantı yolunun kurdelesini kesiyor...31 Ağustos 2001... Yağmur kanalı unutulduğu için yeniden kazılıyor
3 trilyon lira harcanarak yapılan yolun 13 gün sonra trafiğe kapatılıp kazılmaya başlanması bölge halkını şaşkına çevirdi

Büyükşehir Belediyesi, Maslak'tan İstinye'ye alternatif ulaşım imkanı yaratmak için 1.5 yıl önce bağlantı yolu çalışması başlattı. Yapımı Ağustos ayı ortalarında tamamlanan yolun açılışı, kentin dört bir yanına asılan "Büyükşehir Çalışıyor" sloganlı afişlerle duyuruldu, tüm İstanbullular törene davet edildi. Ve 18 Ağustos'ta düzenlenen şaşaalı bir törenle yol hizmete sokuldu.

Diğer davetlilerle birlikte açılış kurdelesini kesen Büyükşehir Belediye Başkanı Alif Müfit Gürtuna, ulaşım sorununun azaltılması için art arda yeni projeleri hayata geçirdiklerini hatırlattı. Ancak yolun hizmete açılmasıyla Maslak ile sahil yolu arasında yeni ulaşım imkanına kavuşan bölge sakinlerinin yaşadığı sevinç sadece 13 gün sürdü. Bağlantı yolunun yapımını üstlenen müteahhit firma, boru hattı döşemeyi unuttuğu için yeniden kazı başlattı.

Çok sayıda iş makinesinin harıl harıl çalışmaya başladığı yolun açılışından kısa bir süre sonra trafiğe kapatılıp yeniden kazılmasıyla şaşkına dönen bölge sakinleri, Büyükşehir Belediyesi'ni plansız, programsız ve şova dönük iş yapmakla suçladı.

YİNE İŞKENCE
Abartılı törenle açılışı yapılan yolda boru hattı inşasının unutulmasını skandal olarak niteleyen bölge sakinleri, "Sevincimiz kursağımızda kaldı. Aylarca yolun tamamlanmasını bekledik, şimdi de yeni kazının bitmesi için sabredeceğiz" diyerek isyan etti.

Ramazan YAZGAN

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır