kapat
01.09.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor
www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Erbil'i zaptetmek çok zor


Bakan Gürel'in de nikahını kıyan Gülsen Ergüder: Şovmen Erbil'in evlendiğine inanamadım, garanti olsun diye önce ona sordum...
Kimsenin asla 'Hayır' diyemediği kadın Gülsen Ergüder. Türkiye'nin gündemine oturan, 'çok özel' iki nikahı kıyan Çankaya Belediyesi Evlendirme Müdiresi Gülsen Ergüder, Mehmet Ali Erbil'i evlendirdiğine hâlâ inanamıyor.

"Her zaman nikah kıymıyorum" diyen Ergüder, Zeliha Sapmaz ile dünya evine giren Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel'in talebini ise şöyle anlatıyor: "Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel'in nikahı öncesinde özel kalem müdürü önce beni aradı. Ardından da Bakan Şükrü Sina Gürel, 'Nikahımı sizin kıymanızı istiyorum' diye en az 10 kez aradı."

ÖNCE ERBİL'E SORDUM...
"Nikahını kıysam dediğiniz kimse var mı?" sorusuna, "Erbil'di" yanıtını veren Ergüder, şovmenin sürpriz nikahını şöyle anlatıyor: "Erbil'in nikahını kıymayı çok istiyordum ama olabileceğini düşünmezdim. Çünkü evleneceği akla gelmeyecek bir insan. Gizli bir nikah olacağını başkanım söyledi. 'Nikahı sen kıy, kimseye de haber verme' dedi. Nikaha gitmeden birkaç dakika önce 'Kimin nikahı?' diye sordum. 'Erbil' yanıtını alınca inanamadım. Evlendi ama Erbil'i idare etmek önemli bence. Nikahta garanti olsun diye önce ona sordum."

Gece nikahı kıydım
Ergüder bir anısını şöyle anlatıyor: "Bir gece saat 23.30'da eve telefon geldi, ağlamaklı bir ses, 'Nikah memuru gelmedi' dedi. Araştırdım nikah 19 Ağustos'ta kıyılacak, o gün 18 Ağustos. Bütün işlemler 19'una göre hazırlanmış. Kalktım, giyindim, evrakları aldım, gittim. Davetlilerin çoğu gitmiş, yakınlar kalmış. Nikahı kıymasam gelini vermeyecekler, damat zaten ağlamaktan bitap düşmüş. Saat 00.05'te nikahı kıydım, böylece kanuna aykırı da hareket etmemiş olduk.

Teşekkür etmiyorlar
"Günde 30 nikah kıyıyorsak 20'si ünlü kişilerin ya da siyasilerin tanıklık ettiği nikahlar oluyor" diyen Ergüder'in bir sitemi var: "Asker, polis gibi 24 saat görev başındayız. 7 gün saat 08.00'den 24.00'lere kadar çalışıyoruz. Nikaha gittiğimizde bir bakan, milletvekili ya da pop star gibi karşılanıyoruz. İnanın havada kapıyorlar. İhtimam gösteriyorlar. Ama nikahı kıydıktan sonra unutuluyoruz. Teşekkür dahi etmiyorlar."

Yaşı büyükler nikahı evde istiyorlar
Çankaya Belediyesi Evlendirme Müdiresi Gülsen Ergüder, "evde nikahın neden tercih edildiğini" şöyle açıklıyor: "Belli bir yaşın üzerindekiler, ünlü kişiler çevreden rahatsız olacakları için özel nikah istiyorlar. Yani yaş büyüdükçe özel nikah talebi geliyor. Aslında evde nikah kıymıyoruz. Erbil'inki evde kıydığım dördüncü nikahtı. Bu dört nikahta da Erbil dışındakiler 50 yaşın üzerindeydi."

Evde nikahı yasakladığı söyleyen Müdire Ergüder, bunun nedenini de şöyle açıklıyor: "Bir arkadaşımız nikah kıyacağım diye gittiği evde ölüyle karşılaştı, başka bir arkadaşımız sarhoş insanlar tarafından korkutuldu. Bu yüzden ben de evde nikahı yasakladım. Artık çok özel durumlar dışında evde nikah kıymıyoruz. Onun dışında otelde, restoranda, hastanede, hapishanede her yerde nikah kıyıyoruz."

TERCİH KADIN MEMUR
Nikah için başvuranların yüzde 90'ının özellikle 'kadın nikah memuru' istediğini söyleyen Ergüder, "1.5 yıldır hiç 'erkek memur gelsin' diyen olmadı. Özellikle 'kadın memur istiyoruz' diye belirtiyorlar" dedi.

Şule TÜRKER

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır