kapat
01.09.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor
www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Taksim'de bar avı


Firari er Yener Yermez'in, her Cumartesi Taksim'deki bir barda eski cezaevi arkadaşları ile buluştuğu saptandı. Yermez ve arkadaşlarının işadamlarına şantaj yapma ihtimali soruştuluyor
İşadamı Üzeyir Garih cinayetiyle ilgili soruşturma derinleşerek sürüyor. Soruşturmayı yürüten Eyüp Cumhuriyet Savcısı Hasan Yılmaz, katil zanlısı olarak aranan er Yener Yermez'in, asker olan bir arkadaşının ifadesine başvurdu. Adı açıklanmayan askerin, Yermez'le olay günü sabah saatlerinde Taksim'de olduklarını ve daha sonra ayrıldıklarını belirterek "Yener sık sık Taksim'de bulunan bir bara gidiyordu. Bu barın adını bilmiyorum ama hemen hemen her izin gününde Taksim'deki bir barda, cezaevinden arkadaşları ile görüştüğünü söylüyordu" dediği öğrenildi.

Bu kişinin ifadesi doğrultusunda harekete geçen savcılık, Yermez'in Taksim'de gittiği barın belirlenmesi için soruşturma başlattı.

HARAÇ ÇETESİ Mİ?
Özellikle Yener Yermez'in cezaevindeki koğuş arkadaşlarını araştıran polisin, bu kişiler tarafından kurulan bir haraç şebekesinin olma ihtimalini ve bu kişilerin mafya bağlantısının olup olmadığını da soruşturduğu öğrenildi.

Böyle bir şebekenin özellikle zengin işadamlarına yönelik haraç ya da fidye gibi eylemlerini gözönünde bulunduran polis, bu yöndeki araştırmayı da derinlemesine sürdürüyor. Polis, Yermez'in böyle bir şebekeyle bağlantısının olabileceği ihtimalinin de gözönünde bulundurulduğunu bildirdi.

PARMAK İZİ TUTMADI
Er Yener Yermez'in, İş Bankası Ihlamur Şubesi'nde önceki gün bırakıp kaçtığı bankamatik kartında parmak izi bulunamadı. Yermez'in kartını arkadaşının kullandığı sanılıyor. Bu arada mezarlıktaki parmak izinin de Yener Yermez'e ait olmadığı ileri sürülüyor. Eyüp belediyesine bağlı temizlik işcçileri dün mezarlık ve çevresinde temizlik yaptı. Aramalar sırasında cinayette kullanılan ve halen bulunamayan bıçak arandı.

DÖRT GÜN EK SÜRE
Cinayetle ilgili olarak gözaltına alınan zanlılardan Pınar Konuşkan ve 3 kadın arkadaşı için 4 günlük ek gözaltı süresi alındı. Yetkililer, uyuşturucu hap bağımlısı olan Konuşkan için, "Hap alamadığı için kriz geçiriyor. Bu nedenle sağlıklı ifade veremiyor" açıklaması yaptı.

ELİNDE DÖVME VAR
Ankara polisi de Üzeyir Garih cinayetinin bir numaralı zanlısı Yener Yermez için alarma geçti. Yermez'in Ankara'da görüldüğüne ilişkin ihbarlar gelince, ekipler uyarıldı. Polis telsizinin tüm kanallarından Yermez'in eşkalini anons eden polis, ayrıca ekiplere de fotoğraflarını dağıttı. Yermez'in üzerinde siyah uzun kollu gömlek, siyah pantolon bulunduğu belirtilen eşkal tarifi polis telsizlerinden şöyle yapıldı: "Bu nedenle verilecek eşgalin not edilmesi ve ekiplerin dikkatli ve duyarlı olması istenmektedir. 25 yaşındaki şahıs 1.75 boy ve 70 kilo. Siyah uzun gömlek ve siyah pantolon giyen şahsın sağ elinin bileğinde B veya E harfi biçiminde dövme bulunmakta. Şahıs esmer, bıyıksız ve kısa saçlı."

Para trafiği karışık
Garih cinayeti zanlısı Yener Yermez'in son para trafiği de ortaya çıkarıldı. Annesi Fatma Yermez olaydan iki gün önce İş Bankası Kayseri şubesinden oğlunun hesabına 10 milyon lira yatırdı. Yener Yermez bu parayı 24 Ağustos Cuma günü vezneden çekti. Yermez'i yakalamaya çalışan polisin de 28 Ağustos Salı günü Yermez'in hesabına para yatırdığı öğrenildi. Polisin Yermez'in şüphelenmemesi için Kayseri'den hesabına yatırdığı 10 milyon liranın "gönderen" kısmına bankadan "Polis Karakolu" yazıldı. Ancak, hatayı farkeden yetkililer, gönderen kişi kısmına Yermez'in annesi Fatma Yermez'in ismini yazdırdı. Polis ardından Yermez'in annesini de uyararak çocuğunun hesabına 10 milyon lira yatırdığını söylemesini istedi. Annesi Fatma Yermez'in hesabına para yatırdığını televizyondan duyan Yermez, Beşiktaş'a gitti. Kartı ATM makinesine sokmasıyla teknik takip yapan polis, harekete geçti. Ancak kartı makineye sıkıştıran Yermez, panikleyip kaçtı.

Yeni tanık iki şüpheli
Üzeyir Garih cinayetinde dün de olay günü mezarlıkta olduğunu öne süren yeni bir tanık ortaya çıktı. Üç gün önce Kurtköy'de Jandarma'ya giden Köksal Y. adlı kişi Garih'in öldürüldüğü gün Eyüp Mezarlığı'nda şüpheli iki kişiyi gördüğünü öne sürdü ve cinayetin bu kişilerce işlenmiş olabileceğini iddia etti.

Köksal Y. olay günü gördüklerini şöyle anlattı: "Mezarlıkta dolaşırken iyi giyimli iki kişiyi gördüm. Ellerinde çantalar ve poşetler bulunan bu kişiler sanki kavga etmiş, biriyle boğuşmuş gibi görünüyorlardı. Ben de merakla onları takip ettim. Biraz ilerde kırmızı renk Ford marka bir otomobile bindiler. Plakasını alamadım ama İran plakalı gibiydi."

Köksal Y'nin verdiği eşkal doğrultusunda jandarma tarafından bu iki kişinin robot resmi çizildi. Köksal Y., daha sonra polise teslim edildi. Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen tanık sorguya alındı.

Fuat'ın annesi de tedavi edilecek
Garih cinayeti zanlısı olarak gözaltına alınan, daha sonra suçsuz olduğu anlaşılan 13 yaşındaki Fuat N.'nin "tüberküloz" olan annesi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu'ndan Sorumlu Devlet Bakanlığı tarafından tedavi ettirilecek. Fuat'ın eğitim masrafını üstlendiklerini bildiren Devlet Bakanı Hasan Gemici, Fuat'ın annesinin de yoksulluk nedeniyle tedavi olamadığını hatırlattı.

Bülent AYDOĞDU

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır