kapat
01.09.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor
www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Hedefi Türk Yıldızları


Hava Harp Okulu'nun 47. dönem mezunları, törenle diplomalarını aldı.
Teğmen Özge Özel dönem birincisi olmanın gururunu yaşadı. Okulun ilk bayan birincisi olan Özge Özel'in en büyük dileği dünya çapında bir gösteri ekibi olan 'Türk Yıldızları'na girmek. Hava Harp Okulu'nda dün gurur günüydü. 47. dönem mezunları, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in katıldığı bir törenle diplomalarını aldı. Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan İzmir doğumlu 20 yaşındaki Teğmen Özge Özel dönem birincisi oldu. Okulun ilk bayan birincisi olan Özel gibi, 4 kişilik sancak ekibine giren Çiğdem Yetişti de başarının gurunu yaşadı.

Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu'nda düzenlenen tören, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Cumhur Asparuk tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in tören kıtasını selamlamasıyla başladı. Sezer, öğrenci alayının, 10. Yıl Marşı'nı okuyarak tören alanındaki yerini almasının ardından, "Rütbeleriniz kutlu olsun" diyerek, genç mezunları kutladı

CANINI VERMEYE HAZIR
47. dönem mezun teğmenlerin İstiklal Marşı'nı okumalarının ardından konuşan Hava Harp Okulu Komutanı Hava pilot Tümgeneral Bilgin Balanlı, "Bu genç teğmenler Türk milleti ve vatanına Atatürk ilke ve inkılaplarına yönelen iç ve dış tehdide karşı kanlarının son damlasına kadar mücadele, azim ve kararlılığı içerisindedirler" dedi.

Tümgeneral Balanlı, mezun olan genç teğmenleri kutlayarak, onların subaylık ve komutanlığın çok şerefli, ancak bir o kadar da ağır sorumluluğunu taşıyabilecek bilgi, beceri ve sağlam karakterlere sahip genç teğmenler olarak mezun olduklarını söyledi.

MAKETİ TĞM. ÖZGE ÇAKTI
Mezuniyet töreninde konuşan dönem birincisi 1981 İzmir doğumlu, Elektronik Mühendisliği bölümünden Hava Pilot Teğmen Özge Özel, mezun olmaktan duyduğu gururu dile getirerek, "Bugüne kadar almış olduğumuz bütün eğitimlerin ve kazandığımız disiplin, inisiyatif ve görev anlayışının bize verdiği güvenle her güçlüğün üstesinden geleceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Gerekirse ak gelinlik yerine kefen bile giyeriz" dedi.

Teğmen Özel, konuşmasının ardından mezun olan teğmenlere and içirdi. Ardından da yaş kütüğüne 47. dönem uçak maketini çaktı. Törende daha sonra diploma törenine geçildi.

DİPLOMA SEZER'DEN
Dönem birincisi Özel'e diplomasını Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, ikinci Sedat Ebcin'e TBMM Başkan Vekili Murat Sökmenoğlu, Üçüncü Şakir Tirsi'ye de Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu verdi. Orgeneral Kıvrıkoğlu, törene havacı üniformasıyla katıldı.

Diğer mezunların diplomalarını almalarının ardından sancak devir-teslim töreni yapıldı. Sancağı taşıyan 4 kişilik ekibe, bu yıl bir bayan olarak Çiğdem Yetişti de girdi. Yetişti de, Özel gibi haklı gururu yaşadı. Çiğdem Yetişti, kılık kıyafet yönetmeliği gereğince, kask taktığı için pantolon giydi. Bu yıl Hava Harp Okulu'ndan 16 bayan teğmen mezun oldu. Türk Yıldızları da tören sırasında gösteri uçuşu yaptı.

KILIÇLAR TOKUŞTURULDU
Cumhurbaşkanı Sezer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu ve diğer davetlilerin tören alanından ayrılmasından sonra mezun olan gençler kılıçlarını birbirlerine tokuşturarak mezuniyetlerini kutladılar.

Törene Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in eşi Semra Sezer, Genelkurmay Başkanı Kıvrıkoğlu'nun eşi Olcay Kıvrıkoğlu'nun yanı sıra İstanbul Valisi Erol Çakır ile mezun teğmenlerin aileleri de katıldılar.

HEPİNİZ BENİM ÇOCUĞUMSUNUZ
Törene katılan veliler arasında Hüseyin Topçu da vardı. Hava Harp Okulu Havacılık Mühendisliği'nde okuyan oğlu Ali Polat'ı, 5 Mart 2001'de bayram iznine gelirken trafik canavarına kurban veren Topçu, sanki oğlu da diğer öğrencilerin arasındaymış gibi töreni izledi. Genç teğmen Özge de Hüseyin Topçu'nun elini öperek, "Keşke Ali Polat da aramızda olsaydı" dedi. Topçu'nun gururu cevabında gizliydi: "Buradaki herkes benim oğlum, kızım."

'ANNESİNİN ASKER KIZI'
Teğmen Özge'nin annesi Hülya Özel, tören boyunca yerinde oturamadı ve ağlamamak için kendini zor tuttu. Tören sonrasında da koşarak kızına sarıldı. Kızının zor sınavlar öncesi telefonla kendini aradığında motivasyonuna yardım ettiğini anlatan Hülya Özel, "Özge çok çabuk gaza gelir. Sen yaparsın, mutlaka başaracaksın dediğimde kendini çok iyi hisseder ve mutlaka başarır" dedi.

ONUN ADI 'SON SOLO'
Özge Özel'e okul arkadaşları "Son Solo" diyor. Çünkü Özge'nin en büyük dileği dünya çapında bir gösteri ekibi olan 'Türk Yıldızları'nın solo gösteri yapan son numarası, yani 7 numara olabilmek.

Denizcilerin gurur günü
Deniz Harp Okulu'ndan 228. dönemde mezun olan 258 teğmene Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in de katıldığı törenle diplomaları verildi. Tuzla'daki okulda düzenlenen törende bir konuşma yapan Okul Komutanı Tümamiral Aydın Gürül, "Bu genç teğmenler, Türk milleti ve vatanına, Atatürk ilke ve inkılaplarına yönelen iç ve dış tehdide karşı, kanlarının son damlasına kadar mücadele azim ve kararlılığı içersindedirler" dedi. Dönem birincisi Teğmen Hasan İlhan konuşmasından sonra "228. Yıl Baklası"nı denize indirdi. Törende daha sonra Cumhurbaşkanı Sezer, dönem birincisi teğmen İlhan'a, TBMM Başkanvekili Murat Sökmenoğlu dönem ikincisi teğmen Mert Çevik'e, denizci üniformasıyla törene katılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu da dönem üçüncüsü Halil Aksu'ya diplomalarını verdi. Sancak devir-teslim töreninin ardından sancaktar ve muhafız teğmenlere de diplomaları verilerek, Okul Komutanı Tümamiral Aydın Gürül tarafından kılıçları kuşandırıldı. Tören Deniz Harp Okulu Marşı'nın söylenmesi ve öğrenci alayının geçişiyle tören sona erdi.

Bülent AYDOĞDU

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır