kapat
01.09.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor
www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Gazlı içecek kemikleri eritiyor
Çok fazla gazlı içecek tüketen kişilerin kemiklerinin zayıfladığı ve çeşitli kırılma, çatlama problemleriyle karşı karşıya kalabileceği belirtildi. Nebraska Üniversitesi bilimadamlarının hazırladığı Nutrition dergisinde yayınlanan rapora göre kola tarzı içeceklerin tiryakileri vücuttaki kalsiyum miktarını idrar yolu ile dışarı atıyor. Uzmanlar bu içeceklerdeki kafeinin vücuda kalsiyum girmesini engellediğini vurguladı. Uzmanlar günde 4 adet kutu kola içenlerin çeşitli kemik hastalıklarına yakalanma riskinin arttığının altını çizdi.

Genç yaşta 2'nci hamilelik riskli!
20 Yaşında önce ikinci kez hamile kalan annelerin çocuklarının çeşitli sağlık problemlerine yakalanma riskinin 3 kat daha yüksek olduğu açıklandı. Chicago Üniversitesi doktorlarının 110 bin annenin üzerinde yaptıkları bir araştırmada 15-19 yaş grubunda olup da ikinci çocuğunu doğuracak anne adaylarının zayıf, hastalıklı hatta ölü doğmuş bebeklere sahip olma riskinin yüksek olduğu vurgulandı.

Bu annelerin ilk hamileliklerinin herhangi bir risk taşımadığını söyleyen uzmanlar ikinci çocukta annenin emzirme hormonlarının etkilendiği için risk olduğunu vurguluyor.

Litvanya'da görülmemiş yağcılık
Litvanya Devlet Başkanı ve karısı, evlilik yıldönümlerinde 10 bin gülün kullanıldığı dev bir çelenk aldılar. Her ikisi de 74 yaşında olan Valdas ve Alma Adamkus, başkanlık sarayına vardıklarında, binanın önündeki meydanda dev çelengi buldular. Çelengin bir yerel çiçekçi tarafından yapıldığı ve helikopterle taşındığı belirtildi. 5 bin dolara (7 milyar) malolan çelengin parasının adı açıklanmayan kişiler tarafından ödendiği belirtildi. Adamkuslar, Sovyet yönetiminden kaçtıktan sonra ABD'de 1951'de evlenmişlerdi.

Turistlere 'şort giyme' uyarısı
Merkezi ABD'de bulunan Marriott oteller zincirinin internet sitesinde, Tayland'ı ziyaret eden bayanlara, hayat kadınlarının kıyafeti olduğu gerekçesiyle kolsuz bluz ya da şort giymemeleri önerisinin yer alması tartışmalara yol açtı. Taylandlı milletvekili Paveena Hongsakul, sitedeki ifadenin, Taylandlı kadınlara hakaret olarak değerlendirerek, otel yönetimine sitedeki ifadenin değiştirilmesi talebiyle mektup yollayacağını bildirdi. Bangkok'taki J.W. Marriott Oteli'nin Pazarlama Müdürü Jeff Crowe ise, otel yönetiminin, bu hatadan ötürü üzgün olduğunu ve söz konusu ifadenin bir an önce değiştirileceğini söyledi.

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır