kapat

05.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Haziran'a ne kaldı?

Avrupa Şampiyonası'na 2 ay kaldı. 11 Haziran'da İtalya, 15 Haziran'da İsveç ve 19 Haziran'da evsahibi Belçika ile oynayacağız. Peki Milli Takım ne yapıyor? Bir tek Norveç'le hazırlık maçı oynadık. Yugoslavya maçını Dışişleri Bakanlığı iptal etti. Futbolcular, Haluk Ulusoy ve teknik heyet de bir jip olayıyla gündemde.

İşin teferruatına girmeme hiç gerek yok. Ama eğer 1996'daki gibi 3 maçı da kaybedip, üstelik gol de atamazsak bu ülkenin insanı faturayı Haluk Ulusoy, futbolcular ve teknik heyete çok ağır bir şekilde çıkartır. Bu yüzden, Ulusoy, hiç vakit kaybetmeden bu sorunu herkesin tatmin edileceği bir şekilde çözmelidir. 16 takımın katılacağı, 4 gruplu Avrupa Şampiyonası'nda bugün size 8 takımı, başka bir gün de diğer 8 takımı tanıtacağım.

Belçika 4, Çek Cumhuriyeti 4, Danimarka 3, İngiltere 4, Fransa 5, Almanya 5, Hollanda 5, İtalya 4, Norveç 6, Portekiz 3, Romanya 4, Slovenya 3, İspanya 4, İsveç 5, biz sadece 1 hazırlık maçı yaptık. Herkesin aklını başına almasının zamanı çoktan geldi de geçti.

Şimdi kısaca 8 takıma bir bakalım:
BELÇİKA: Dışarda oynayan 12 oyuncusu var. 4-4-2 oynuyor. Anderlecht'ten 5 oyuncusu var. Teknik direktörleri Robert Wasseige.

ÇEK CUMHURİYETİ: 15 oyuncusu dışarıda. Sp.Prag'dan 5 futbolcu var. Teknik direktörleri ise eski oyuncu Josef Chovanec. En büyük yıldızları Liverpollu Berger. Orta saha oynamasına rağmen 37 maçta 17 golü var. F.Bahçe'nin istediği 1.92'lik Lokvenc'in 26 maçta 3 golü var. Genelde forveti Kuka (76 maç 25 gol) ve Anderlechtli Köller (10 maç 9 gol) oluşturuyor.

DANİMARKA: 16 oyuncusu dışarıda. Teknik direktörü Bo Johansson. Genelde 4-3-1-2 oynuyorlar. Bizim Högh 34 yaşında; ama direkt oynuyor. Ünlü kaleci Sporting Lizbonlu Schmeichel.

İNGİLTERE: Sadece McManaman (Real Madrid) yurtdışında oynuyor. Golcüleri Alan Shearer'in 56 maçta 28 golü var. Sistemi 4-4-2. Teknik direktörleri Kevin Keegan.

FRANSA: Teknik direktörleri Roger Lemerre. Sistemi 4-2-3-1. Zidane, Desailly, Lizarazu, Deschamps, Thuram ve Anelka büyük yıldızları. Son dünya şampiyonu.

ALMANYA: Teknik direktör Erich Ribbeck. 3-4-3 oynuyorlar. Golcüleri Bierhoff'un 44 maçta 27 golü, Kirsten'in ise 47 maçta 17 golü var.

HOLLANDA: Yabancı ülkede oynayan 19 oyuncusu var. Teknik direktör Frank Rijkaard. 4-4-2 oynuyorlar. Seedorf, De Boer kardeşler, Cocu, Stam önemli yıldızları. Golcüleri Bergkamp 71 maç 36 gol, Kluivert 35 maç 17 gol attı.

İTALYA: Teknik direktör Dino Zoff. Nesta, Maldini, Conte, Totti İnzaghi ve Del Piero önemli yıldızları. Golcüleri Vieri'nin 19 maçta 10 golü var.

Başka bir gün biz dahil 8 takımı da sizlere tanıtacağım. Bir rakiplerimizin yurtdışındaki futbolcularına, bir de bize bakalım. Bir tek Tugay var. Bu grupta işimiz çok zor.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır