kapat

04.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
ŞÜKRÜ KIZILOT(skizilot@sabah.com.tr )


Milli futbolculara ofsayttan üç gol!..

Bir sürü sorunumuz varken, şimdi de "jip sorunu" ile uğraşıyoruz. "Avrupa Şampiyonası Finallerine Katılma" hakkını elde eden Milli Takım'da, kabak tadı veren jip krizi bitmediği gibi, aksine tırmanmaya da devam ediyor.

Futbolla ilgilenen çok kişinin bir süredir yakından izlediği ve rahatsız olduğu jip krizini, Fenerbahçe Kaptanı ve Milli Takım kalecisi Rüştü şu şekilde özetliyor; "Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy geldi ve bizlere "Şampiyonaya gidin, size birer jip" dedi. Alpay'da "Sayın Başkan, sizin kullandığınız Range Rover gibi mi?" diye sordu. Ulusoy'da, parmağını havaya kaldırdı ve bizleri göstererek "Hepinize birer Range Rover" diye yanıtladı. Ancak bu nokadan sonraki tüm gelişmeleri Federasyon sulandırdı..."

Bir süredir de, jiplerin markasının ne olacağı ve kaç kişiye verileceği tartışılıyor.

Futbolculara vergi sürprizi
Görünen o ki, bu jipler yakında, başka bir marka olarak da olsa futbolculara dağıtılacak. Dağıtım aşamasında, futbolcuları küçük bir hatta birkaç "vergi sürprizi" bekliyor.

- Kendilerine verilen jipleri alırken, her futbolcu 10 milyar liraya yaklaşan "Taşıt Alım Vergisi" ödeyecek. Bu verginin tutarı, verilecek jipin markasına göre düşebilir de, artabilir de...

- Jiplerin hediye olarak verilmesi nedeniyle, futbolcular jipi aldıkları tarihi izleyen ayın sonuna kadar "Veraset ve İntikal Vergisi" beyannamesi verip, jipin değerinin yüzde 10'u kadar vergi ödeyecekler. Jipin değeri 25 milyar lirayı aşarsa, aşan kısım için erginin oranı yüzde 15 olacak.

Futbol Federasyonu verilen jipleri bir "prim" olarak açıklayıp, ücret ödemesiymiş gibi göstermek suretiyle gelir vergisini üstlenirse, yüzde 35'e kadar ulaşan "Gelir Vergisi"ni Federasyon ödeyecek. Bu takdirde, futbolcular veraset ve intikal vergisi ödemeyecekler.

Üçüncü gol
Yukarıdaki iki gol, çok önemli değil. Halk arasında, "Hamama giren terler" diye bir söz var. Jipi alan da vergisini öder. Daha olmadı, Federasyon vergiyi öder. Ancak, bu olayda üçüncü bir gol var ki, işte o gol çok önemli.

Futbolcuların mı, yoksa işi sulandıran Futbol Federasyonu'nun mu ya da Türk Ulusu'nun mu yediği belli olmayan bu golün faturası çok ağır olacak...

Milli Takım futbolcuları için en büyük prim, "Avrupa Şampiyonası Finallerine Katılma Onuru"dur. Durum böyle iken, Futbol Federasyonu, gereksiz bir jip tartışması başlatıp, bunu da bir krize dönüştürmek suretiyle, Milli Takım Futbolcularını, Türk Ulusu karşısında küçük düşürmüştür. Böylesine yıpratılan Milli Takım'dan, şimdi siz Avrupa Şampiyonası finallerinde nasıl dostluk, arkadaşlık, sevgi, birlik, beraberlik ve başarı bekleyeceksiniz. Olmaz böyle şey...

Beceriksiz Federasyonun son tutumu ile üçüncü golü yani asıl golü, Türk Ulusu yemiş olacak!..

Yazarlar sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır