kapat

04.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber Ýndeksi
Yazarlar
Günün Ýçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Ýstanbul
Ýþte Ýnsan
Astroloji
Reklam
Sarý Sayfalar
Arþiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGÝ BASIM YAYINCILIK SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ.
GÜNÜN ÝÇÝNDEN
Evcil: Çakýcý'yla Japonya'da tanýþtým
Türkbank davasýnda Korkmaz Yiðit ile hakim karþýsýna çýkan Erol Evcil, Çakýcý'yý ilk kez kendisini davet ettiði Japonya'da gördüðünü söyledi.

Eþi ve oðluyla trekking yaparken uçuruma uçtu
Mahmutdaðý'ndaki faciada Leyla Aktuyun eþi ve oðlunun gözü önünde 70 metrelik uçuruma yuvarlandý

Türk suçlulara ABD'de rahat yok
Ankara'ya gelen FBI Baþkaný Freeh, Amerika'ya kaçan Türk suçlulularýn, yakalanmasý ve iadesi konusunda her türlü desteði vereceklerini açýkladý.

Kýzýl Danny, Leyla Zana ile görüþtü
KIZIL Danny lakaplý, AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Eþbaþkaný Daniel Cohn-Bendit, Ankara'daki temaslarý çerçevesinde Terör Maðdurlarý Derneði temsilcileri ve Leyla Zana ile görüþtü, TBMM'yi ziyaret etti.

Trenlerin kaza gecesi
Ýstanbul ve Ankara'da, önceki gece 2 tren kazasý oldu. Ankara'daki kazada görevli, uyuya kalýp hemzemin geçidi kapamadý; 2 kiþi öldü.

Türk doktorun baþarýsý
AMERÝKA'DA yaþayan Türk Doktor Rýfat Pamukçu tarafýndan geliþtirilen Aptosyn (Exisulind) adlý ilaç, prostat kanseri hücrelerini, saðlam dokulara zarar vermeden öldürüyor.

Türbanlý muhabir toplantýya alýnmadý
ÝSTANBUL Üniversitesi Cerrahpaþa Týp Fakültesi tarafýndan düzenlenen 1.Ulusal Telemedýcýne Sempozyumu'na Yeni Þafak Gazetesi'nin muhabiri Ümmihan Atak türbanlý olduðu gerekçesiyle alýnmadý.

Sýra ölüm tarlalarýnda
Batman'da yakalanan Þeyhmus Kýnay'ýn itiraflarý üzerine Diyarbakýr'da kazýlan tarlalardan 5 ceset çýkarýldý.

Tantan hedef gösterdi
Ýçiþleri Bakaný Sadettin Tantan, Hizbullah operasyonlarýnýn kanlý örgütün kökü kazýnana kadar hiç durmadan süreceðini söyledi

Tatlýses'in gelini kansere yenildi
Ünlü þarkýcý Ýbrahim Tatlýses'in gelini Tülin Tatlý, kan kanserine yenildi. Yaklaþýk 4 ay önce kemik iliði nakli yapýlan ancak hastalýðýn pençesinden kurtarýlamayan Tatlý, tedavi gördüðü hastanene yaþamýný yitirdi.

Ýtalyan gazeteci yine gözaltýnda
YASADIÞI örgüt PKK'ya verdiði destek nedeniyle Türkiye'ye giriþi yasaklanan Ýtalyan gazeteci Dino Frissullo yeniden sahneye çýktý.

OHAL'in personel þefi intihar etti
OHAL Bölge Valiliði Personel Þefi Cemalettin Tan, iyilik olsun diye parasýný tahsil etmek istediði kazý kazan bileti sahte çýkýp, gözaltýna alýnýnca olanlarý gururuna yediremeyip intihar etti.

Aç yolcu köpeðini yer!
Kýzaðýmýzý çeken köpek ekibinden Bulut bir ayaðýný yitirince rehberimiz onu vurmak zorunda kaldý. Ancak vefakar köpeklerin baþka iþlevleri de vardý!

POLÝTÝKA
Gizli oylama nasýl "Þeffaf" olacak?
Ýþte ortaklarýn fireye karþý bulduklarý taktik: Kabul anlamýndaki beyaz oy zarfa konacak, diðer iki pul görevliye verilecek

Zirvede 3 karar
Ortaklýkta sorun yok hükümet sürecek. Fazilet Partisi'ne asla taviz verilmeyecek. Oylamadaki firelere karþý önlem alýnacak.

Baþbakan Ecevit'in Meclis'le sýnavý
KOALÝSYON ortaklarý, hükümetin kuruluþundan bu yana yaptýklarý 24'üncü zirvede, 5 Nisan'da ikinci tur oylamasý yapýlacak anayasa deðiþiklikleri üzerine son sözlerini söylediler.

"Tagorecu" milletvekilleri
BAÞBAKAN Ecevit'in Hindistan gezisine katýlan siyasetçiler, Ecevit'in hayran olduðu Hintli þair Tagore'nin kurduðu üniversiteyi görüp çok etkilendiler.

Bakan Gökalp patatese doydu
Patates Tüketimi ve Sorunlarý paneline katýlan Tarým Bakaný Gökalp, Patates Fuarý'nýn da açýlýþýný yaptý.

'Karým demem yenerim'
Tenis kortunda aþýk olduðu eþine maçta evlenme teklif eden Adalet Bakaný Türk "25 yýldýr onu yeniyorum. Bir kere yenmedim, o da benimle evlensin diye" diyor.

Evren'in kýlýcý þahsi malý mý?
Kenan Evren'in eðitim vakfýna gelir saðlamak için Cumhurbaþkanlýðý döneminde Katar Emiri'nin hediye ettiði kýlýcý satýþa çýkarmasý tartýþma yarattý

'Nefesimizi tuttuk, sonucu bekliyoruz'
Baþta ABD olmak üzere, Balkanlar, Kafkasya ve Türk Cumhuriyetleri'nin Baþkanlarý, Türkiye Cumhurbaþkaný'nýn bir dönem daha görevde kalmasýný bekliyor.

Ecevit'e moral turu
Hindistan gezisi Ecevit için moral turu oldu. Ecevit'in Hint felsefesine yakýnlýðýný deðerlendiren Yeni Delhi de iliþkileri geliþtirme fýrsatý buldu

Meclis-i mebusan
Demirel ne yapar?Çankaya Köþkü için kader haftasý baþladý. 5 artý 5 geçmez ise Süleyman Demirel, 17 Mayýs sabahý görevini baþka bir isme devredip Güniz Sokaða dönecek.

ANAP 2. turdan ümitsiz
ANAP Baþkanlýk Divaný'na katýlan üyelerin hemen hepsi "5+5, ikinci turda da geçmez" tahmininde bulundular ve liderlerine "Geri adým atmayýn" dediler.

Havaalanýnda kriz diyaloðu
DSP lideri ve Baþbakan Bülent Ecevit, Anayasa deðiþikliði oylamasýyla patlak veren krizin ardýndan gittiði Hindistan'dan döner dönmez, ortaðý ve yardýmcýsý Devlet Bahçeli'ye "Durum nasýl gözüküyor?" diye sordu.

Çiller, Demirel ve Ecevit'le görüþecek
DYP Genel Baþkaný Tansu Çiller, koalisyon liderlerinin dünkü zirvesi ve yarýn gerçekleþtirilecek Anayasa deðiþiklik paketinin 2. tur oylamasý öncesi bugün devletin zirvesindekilerle kritik görüþmeler yapacak.

Kutan: 2. turda fire DSP ve MHP'den de olur
FP Genel Baþkaný Recai Kutan, Anayasa deðiþikliði teklifinin ikinci tur oylamasýnda, firelerin sadece ANAP'tan deðil, kýsmen DSP'den, büyük ölçüde de MHP'den olacaðýný ileri sürdü.

EKONOMÝ
Ýlk defa düþtü
Mart ayýnda toptan fiyatlar yüzde 3.1, tüketici fiyatlarý yüzde 2.9 arttý. Çekirdek enflasyon 1994'ten beri ilk kez yüzde 2.5'e indi.

Türkiye'nin önünde üç engel
Yeni ekonomi trenini yakalayan Türkiye'nin asýl patlamayý yapmasý için üç temel eksiði bulunuyor. Henüz internet ile ilgili yasal altyapý yok.

Dijital oto geliyor
Otomobiller, yakýn gelecekte internet teknolojilerinin yoðun olarak kullanýlýcaðý yeni alanlarýn baþýnda geliyor.

Nefes kesen yarýþ
Üçüncü GSM ihalesine 5 büyük konsorsiyum teklif verdi. Teknik ve idari deðerlendirmenin ardýndan, 12 Nisan'da parasal teklifler açýklanacak ve yeterli teklifi veren ilk GSM'i alacak.

Gates'in kader günü
Microsoft'a açýlan tekelcilik davasýnda karar bugün veriliyor. Sonuç aleyhte çýkarsa Microsoft için hukuki süreç baþlayacak

Kontrollü paraya devam
Stand-by anlaþmasýna göre belirlenen Merkez Bankasý bilançosundaki temel büyüklük "net iç varlýklar" hedefi, ikinci çeyrekte de ayný düzeyini koruyacak.

Para ikinci yarýda gelir
Morgan Stanley Dean Witter yabancý yatýrýmcýlarýn ekonomik programý izlediklerini, Temmuz'dan sonra Türkiye'ye çok para girebileceðini söyledi

Toyota üretecek Sabancý satacak
Toyota ve Sabancý, ToyotaSA'nýn iki þirkete bölünmesinde sona yaklaþtý. Anlaþma olursa çoðunluk hisseler üretim þirketinde Toyota, pazarlama þirketinde ise Sabancý Grubu'nun olacak.

Ýyi projeye 10 milyar $
AB'nin kredi musluklarý açýldý. Proje üretebilirsek 7 yýl içinde Avrupa Birliði'nden yaklaþýk 10 milyar dolar kaynak alabileceðiz

Ýmparator geri dönüyor
3 TAM yedi sene sonra Mercedes C Serisi sessizliðini bozarak rakiplerinin karþýsýna yepyeni bir yüzle çýkmaya hazýrlanýyor.

KISA KISA KISA

DÜNYADAN
Müthiþ baskýn
Bosna Savaþý'ndaki binlerce kiþinin katliamýndan sorumlu olan Sýrp lider Momcilo Krajisnik, NATO'nun düzenlediði bir operasyonla evinde kýskývrak yakalandý.

Kararsýzlar seçecek
Yunanistan'da Pazar günü yapýlacak genel seçimlerin iki favori partisi arasýnda sadece 1.5 puan fark var. Ancak kararsýzlarýn oraný yüzde 25.

Osmanlý'nýn Paris kuþatmasý
Paris'teki Jacquemart Andre Müzesi üç ay boyunca Osmanlý seramiklerini sergileyecek. Bu nadide parçalar Suna-Ýnan Kýraç Koleksiyonu ile Sadberk Haným Müzesi'nden gitti.

Japon Baþbakaný yorgunluk bitirdi
Aþýrý çalýþma sonucu beyin kanamasý geçiren Japonya Baþbakaný önce felç oldu sonra bitkisel hayata girdi

Mercedes'in yöneticisi öldürüldü
ALMAN oto üreticisi Mercedes Benz'in önde gelen yöneticilerinden Juergen Pfrang, karýsý ve iki çocuðuyla birlikte Çin'in doðusunda kaçýrýlarak öldürüldü.

Baþkan adayýmýz domuz Wýnnýe!
ÝNGÝLÝZ usžlü domuz pastýrmasýnýn tüketimini artýrmak isteyen Ulusal Domuz Üreticileri Birliði, 9 aylýk diþi domuz Winnie'yi Londra Belediye Baþkanlýðý seçimlerine aday gösterdi.

KISA KISA KISA

SPOR
Galatasaray Ýnönüden çýkamaz
Beþiktaþ'ta golleri ve kartlarýyla olay olan Ahmet, þampiyonluktan emin. Genç golcü, "Baþarý için belirlediðin hedefe inanacaksýn. Þampiyonluða inancýmýzý hiç yitirmedik. G.Saray maçý zirvenin dönüm noktasý.

Bir maçta 2.5 maaþlýk prim
Rýdvan Dilmen ve Zeman'ýn ardýndan F.Bahçe'de teknik direktörlüðe getirilen Turhan Sofuoðlu'nun maaþý 2 milyar. Yönetimin G.Saray galibiyeti için futbolculara verdiði prim ise futbolcu baþýna 5 milyar lira olmuþtu

Soydan'ýn son gözdesi Lauren
F.Bahçe'nin yöneticisi, Mallorcalý yýldýzý beðendiðini belirterek, "Tam aradýðýmýz adam" ifadesini kullandý

Bekle bizi Avrupa
Futbol ve basketbolda Avrupa'yý sallayan iki ekibimizin starlarý, birbirlerinden kupa istedi.

Tur için 0-0 yeter
Perþembe günü Leeds'le golsüz berabere kalmalarý durumunda bile avantaj elde edeceklerini söyleyen Hakan, "Rövanþta onlar saldýracak, biz de atacaðýz" dedi

Galatasaray formasýna 30 milyon dolar
Cimbom'un formasýna 3 sezon için 24 milyon dolar ödeyecek olan Telsim, bir yabancý transferini de ayrýca üstlenecek

Mallorca ders oldu
Galatasaray, Leeds maçýnýn bilet fiyatlarýný tribünlerin boþ kaldýðý Mallorca maçýnýn altýnda belirledi

Nefes nefese
11 maç üst üste kazanan Kartal, gözünü UEFA þampiyonluðuna diken Cimbom'a kafa tutmaya baþladý. Ligin son 7 haftasýnda Beþiktaþ'ýn 4, G.Saray'ýn ise 3 deplasmaný var.

Chris Childs: 2 Kobe Byrant:1
Lakers, New York'a 24 fark atarken, sahadaki meydan kavgasýný daha çok yumruk atan Childs galip bitirdi

Bulak'tan kabarýk listed
Trabzon Teknik Direktörü, yönetime sunmak üzere transfer listesi hazýrladý.

ÝSTANBUL
Boðaz'ýn batýsý kurtuldu
ÝSKÝ Genel Müdürü Eroðlu garanti verdi: "Yakýnda Boðaz'ýn sularý pýrýl pýrýl olacak. Herkes gönül rahatlýðýyla yüzecek..."

Uyarmýþtýk
SABAH-ÝSTANBUL'un 2 yýl önce yaptýðý "Heyelan var yerleþimi durdurun" uyarýsýnýn altý resmi raporla çizildi

Durakta kimse beklemeyecek
ÝETT'de "Tüm otobüsler sefere" sloganlý büyük atýlým baþlýyor.

Özgürlük anlaþmasý
Kadýköy Belediyesi, yayalara tüm haklarýný teslim eden sözleþmeye imza attý

Clinton'dan teþekkür
ABD Baþkaný, AGÝT Zirvesi'nde kaldýðý Conrad Otel'in genel müdürüne mektupla teþekkür etti

Yaþlýlar için bu pýrlanta satýldý
DARÜLACEZE yararýna Eskidji Müzayede Evi'nde düzenlenen müzayedede 360 bin dolarlýk mücevher ile 30 milyarlýk altýn satýldý.

"Kurtarma"nýn astarý yüzünden pahalý
ÞÝDDETLÝ lodos sonucu Yenikapý'daki barýnaðýndan kurtularak akýntýya kapýlan, Ahýrkapý kýyýlarýnda kayalýklara çarpýp yan yatan Honduras bandýralý Selin-S adlý kuru yük gemisi, 400 milyar liralýk haciz borcuna karþýlýk, üçüncü kurtarma denemesi de baþarýsýzlýða uðrayýnca devlete býrakýldý.

'Hayýr'a 11 kurþun
Ferah Fatma Tümay'ý eski eþi sürekli rahatsýz ediyordu. Bir gün evine dönerken, 11 kurþunla hayatýný kaybetti.

Hayatýný aðaca borçlu
Kontrolünü kaybeden Bahar Akman, kaldýrýmdaki aðaca çarpýp, denize uçmaktan son anda kurtuldu

Dolgu sahil çöküyor!
Caddebostan-Bostancý dolgu sahil þeridi aðýr bir bombardýmandan çýkmýþ gibi; lodos tahribatýna ilgisizlik eklenince beton dolgu paramparça oldu..

Meydandaki rezalet!
Ýstanbul'un ulu simgesi Yeni Cami tükeniyor. Çatý çöktü çökecek, harika Osmanlý eliþleriyle süslü doðramalar çürüdü, çevre pislik içinde

Birinci Ordu'dan Hatýra Ormaný
HASDAL Topkule'deki 66. Zýrhlý Tugay Komutanlýðý bölgesinde oluþturulan Hatýra Ormaný'nda, Aðaçlandýrma Bayramý düzenlendi. Bayram süresince Mehmetçik eliyle 100 bin fidan dikildi.

MAGAZÝN
Miroðlu'nu çabuk unuttu

Gay Okan!

Ýþte Elton John'un erkek arkadaþý!

Martina Hingis'in tahtýna aday

Ýlaç gibi kolye

Londra'da yaþayacak

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGÝ BASIM YAYINCILIK SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ. - Tüm haklarý saklýdýr