kapat

04.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
TEBA

GÜNGÖR MENGİ
Yılana sarılmak
Koalisyon liderleri, 5+5'i meclisten geçirmek için "elden gelen"in yapılması konusunda sözleştiler.Birinci oylamada bu esirgenmiş miydi?.

ZÜLFÜ LİVANELİ
Deprem, hükümet ve Çankaya
Los Angeles'te deprem bekleniyor. İstanbul'da da öyle.Los Angeles'te sadece 3 kişinin öleceği hesaplanıyor.İstanbul'da ise belirsiz.İşte durumun fotoğrafı bu.

NECATİ DOĞRU
Balıkçılarımızı vurmuşlardı!
Ne olacak milletin halinden ne olacak Süleyman Baba'nın haline geldik. Başbakanımız Ecevit ile Yardımcısı Bahçeli, nedense, yapay panik, köpükten korkutma yapıyorlar. Diyorlar ki, Demirel yeniden göreve getirilmezse tufan olur.

ŞÜKRÜ KIZILOT
Milli futbolculara ofsayttan üç gol!..
Bir sürü sorunumuz varken, şimdi de "jip sorunu" ile uğraşıyoruz. "Avrupa Şampiyonası Finallerine Katılma" hakkını elde eden Milli Takım'da, kabak tadı veren jip krizi bitmediği gibi, aksine tırmanmaya da devam ediyor.

ABDURRAHMAN YILDIRIM
İlk çeyrek kayıp, ya ikincisi?
Dün açıklanan Mart ayı enflasyon rakamları aynı zamanda 2000 yılının ilk çeyreğine ait yatırım araçlarının reel getirilerini belirledi.

FİLİZ ÇİÇEK BİL
Akaryakıtın yarısı "kalitesiz" çıktı
ODTÜ PAL'de incelenen 2209 akaryakıt numunesinin yarıya yakın bölümü standartlara aykırı bulundu.

RUHAT MENGİ
Bonnie and Clyde'ın evlilik sözleşmesi
Buenos Aires sokaklarındaki gözlüklü gelinle damat resimleri güzeldi, Arjantin'de evlilik sıradışı. Banka soymaya giden Bonnie and Clyde esprisi hoş, günün hikâyesi de ilginç.

AHMET VARDAR
Vergi dairesi ölüm dinlemiyor!
Ergun bey SSK emeklisi... Geçen ay ev adresine vergi dairesinden 95 milyonluk bir ceza tebligatı geldi.

HINCAL ULUÇ
Bu konu açıklığa kavuşmalı..
"Ne kadar popülist bir politika izliyorsunuz" diye damga basmış, okuyucu Çağlar..Ola ki YÖK Başkanı Kemal Gürüz kardeşim de ayni fikirdedir, ondan ses çıkarmaz..Şimdi Orta Öğretimin uygar ülkelerde "Üniversiteye hazırlayan ve mesleğe hazırlayan" olarak ikiye ayrıldığı doğrudur.

ALİ KIRCA
www.5+5.tuşşş...
Bu başlığa bakanlar, yarın Meclis'te yapılacak oylamada 5+5'in kesinlikle reddedileceği ve değişikliği destekleyenlerin "tuş" olacağı izlenimine kapılabilirler.

CENGİZ ÇANDAR
Sahte istikrarın sonu
18 Nisan 1999 seçimlerinden sonra, DSP-MHP-ANAP üçlü hükümet formülünün ortaya çıkması ve bir yıl zarfında ortaya koyduğu "uyum görüntüsü", belirli güç odaklarınca da pompalanan bir "istikrar" tarifi getirdi.

GÜLAY GÖKTÜRK
Gizli oy niçin verilir?
İnanılır gibi değil...Hükümetin üç ortağı; Meclis'teki üç büyük partinin genel başkanları hafiye kesilmiş Anayasa oylamasında istikrara (Demirel'in yeni adı bu) ihanet edenleri saptamaya çalışıyorlar.

İLKER SARIER
Çaycılar diktası
"Çaycı" deyip de hafife almayın sakın...Hele o çaycı, Meclis çaycısı ise...Meclis çaycısının forsu, Hakkâri valisini sollar da...Belki Melih Gökçek'in forsunu bile zorlar...Bir meclis çaycısı ile iki satır sohbet etsen...Siyasette ne çözümler ürettiğini görür de şaşkınlıktan dilini yutarsın...

YAVUZ DONAT
Rahat batınca...
Kamuoyunda yaygın kanaat şu. ANAP büyük fire verdi. ANAP'a göre ise "Bu doğru değil." Siyasetçiye rahat batar... Kriz çıkarır. Sonra da bir günah keçisi arar basına çatar...

RAUF TAMER
Yakın markaj...
Milletvekillerine baskı yapamam diyen bir lider, yani Mesut Yılmaz, artık kimin ne oy attığını hafiye gibi takip eder mi? Bence etmez.

YAZARLAR E-POSTA LİSTESİ

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır