kapat

04.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
AHMET VARDAR(avardar@sabah.com.tr )


Vergi dairesi ölüm dinlemiyor!

Ergun bey SSK emeklisi... Geçen ay ev adresine vergi dairesinden 95 milyonluk bir ceza tebligatı geldi. Gelen tebligatın üzerinde 4 yıl önce rahmetli olan babası emekli deniz albayı Remzi beyin ismi vardı. İçeriğinde ise, rahmetli Remzi beye hitab eden bir yazı ve parayı ödememesi halinde mal beyanı vermesi isteniyordu. Eğer beyanı vermezse hapsedileceği de belirtiliyordu. Bu yazıyı okuyan oğlu babasının ruhu azap duymasın diye, parayı ödedi. Ama bu tebligatı eve yollayan vergi dairesinin ne demek istediğini bir türlü anlayamadı. Çünkü;

1- Babası 35 yıl bu evde oturmuş ve burada ölmüştü.

2- Öldüğünü vergi dairesi gayet iyi biliyordu. Çünkü ilgili dosyalarda veraset ilamı vardı.

3- Emlak Vergisi Tahakkuku için beyannameyi verdiğinde, Şişli Belediyesi babası emekli olduğundan vergiden muaf olduğunu belirterek, buna ait bir belge vermişti. Ve bu belge dosyasında duruyordu.

4- Veraset İntikal Vergisi için gittiğinde, vergi dairesi aynı sebepten vergiden muaf olduğunun belgelenmiş olduğunu dosyasına koymuştu.

Bütün bunlar dosyada olduğu halde kalk sen 4 yıl önce ölen adamın adına muamele yap ve onu hapse atmakla tehdit et... Böyle matrak bir yazıyı koca vergi dairesi nasıl kaleme alıyor aklım ermedi. Bu konuda İstanbul Defterdarlığı'nın bir açıklama yapmasını istiyorum.

DHL de bunu yaparsa!...
Dünya çapında bir taşıma firması olan DHL'den şikayetler başladı. Bunlardan biri de, Altay Altın isimli okurumdan... Altay bey 23 Aralık 99 tarihinde İtalya'dan bir sipariş vermiş ve acele olması için de DHL ile gönderilmesini istemiş. Biraz geç de olsa kendisine teslimat yapıldığında bir de bakmış ki mal başka, yani kendisine yanlış kutu teslim edilmiş. Zira verdikleri sipariş 2.293 Mark tutarında ve 40 kilo ağırlında imiş... Teslim edilen paketten ise, 3-4 kilo ağırlığında ve içerisinde çikolata, salam gibi gıda maddeleri çıkmış.

Eh olur böyle şeyler diyelim... Daha sonra düzeltilmesi gerek. Ama bu dünya çapındaki firmalar Türkiye'ye geldikleri zaman nedense Türkleşiyorlar ve bildiklerini okuyorlar. Verdikleri cevaba bakın; "Biz taşıma işlemini ve teslimatı yaptık. Sorumluluğumuz sona ermiştir"

İyi valla!... Bizde bir laf vardır; "Bari git fırıncıya söyle de, ekmek de vermesin..." derler. İşte bunun gibi verdikleri paketi yanlış diye geri aldılar ama teslim etmek zorunda oldukları paketi hala vermediler. Gelin de çıkın işin içinden... Bu firmalar dünya çapında büyük... Ve yaptıkları reklamlarda en hızlı, en emin ulaştırmayı biz yaparız diyorlar. Buna nasıl inanacağız. DHL yetkilileri bana bunu bir açıklayın bakalım...

Yazarlar sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır