kapat

04.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Meclis-i mebusan
Demirel ne yapar?Çankaya Köşkü için kader haftası başladı. 5 artı 5 geçmez ise Süleyman Demirel, 17 Mayıs sabahı görevini başka bir isme devredip Güniz Sokağa dönecek.

Demirel'i yakından tanıyanlar, onun evinde oturmayacağını da biliyorlar. Bu nedenle de Meclis kulislerinde birden çok senaryo konuşuluyor. Ancak "En mantıklısı" denilerek anlatılan şu:

"Demirel, son seçime katılan ve 81 ilden 80 ilde teşkilatı bulunan Demokrat Türkiye Partisi'ne kaydını yaptırır. Olağanüstü kongreye gidilerek Genel Başkanlığa seçilir. En az üç milletvekili DTP'ye geçerse, hazineden 700 milyar lira para yardımı alınır. Üstelik Demirel'in gücü 20 milletvekilini DTP'ye çekip, grup kurdurmaya da yeter. DTP de Meclis'te kilit parti, hatta iktidar ortağı olur. ANAP ve DYP'de çok taş yerinden oynar."

DTP son seçimde 0.67 oranında oy aldı. Bu kapsamlı senaryoyu, "En mantıklı" diye anlatanlar, Demirel ile yıllarca omuz omuza mücadele verdikleri için, aslında gönüllerinden geçeni söylüyorlar. Sonra da ekliyorlar:

"İşte o zaman 'Analarından doğduklarına pişman ederim' sözünün anlamı ortaya çıkar. Demirel de Güniz sokakta çiçek sulamaz. Siyaseti çapalar."

Tankçı Bülent piyade Mail
BaŞbakan Bülent Ecevit ile DSP Eskişehir Milletvekili Mail Büyükerman asker arkadaşı. Her ikisi de 1951 yılında Ankara'da 35'inci dönem olarak askerlik yaptılar. Ancak Bülent Ecevit Tankçı, Büyükerman ise piyadeydi. Aynı dönemde eski Bakan ve milletvekillerinden Turhan Feyzioğlu, Turan Güreş, İhsan Saraçlar ile Gazeteci Sami Kohen de vardı. Ecevit'den üç yaş küçük olan Büyükerman acemi eğitiminin ardından, sıra dağıtım için kura çekimine geldiğinde, arkadaşlarına şöyle dedi:

- İnşallah bana Kore çıkar. Orada geyşalar varmış.

Mail Bey kurayı çekti ve Kore yerine Kütahya çıktı.

Gündüzleri karargah gece Karaf
Sİyaset sadece Meclis kulisinden ibaret değil. Askerler son zamanlarda, siyasi konulara girmemeye özen gösteriyorlar ama, dost sohbetlerinde de ülke meselelerini dile getiriyorlar.

Geçen hafta Cuma gecesi, Gaziosmanpaşa, Köroğlu Caddesi'ndeki Karaf Restaurant'ta üç komutan vardı. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Ateş, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral İlhami Erdil ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ergin Celasin, eşleri ile birlikte balık ve deniz ürünleri yediler, tabii ülke meselelerini de konuştular. Camın önündeki masanın en sağında Orgeneral Ateş, ortada Oramiral Erdil ve köşede Orgeneral Celasin vardı. Askerler aile meclisinde bile protokole göre oturuyordu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır