kapat

04.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ecevit'e moral turu
Hindistan gezisi Ecevit için moral turu oldu. Ecevit'in Hint felsefesine yakınlığını değerlendiren Yeni Delhi de ilişkileri geliştirme fırsatı buldu

Başbakan Bülent Ecevit'in dört günlük Hindistan gezisi "hafızalara kazınacak" görüntülerle geçti. Ecevit hem düşünü gerçekleştirme, hem Anayasa oylaması için düşünme, hem de iki ülke arasındaki dostluğu pekiştirme fırsatı buldu.

"Doğal hayatın büyülü görüntüleriyle süslenmiş mistik gezide, aşkın mabedi Tac Mahal'i eşi Rahşan Ecevit'le el ele dolaşan Başbakan, mimariye hayran kaldı. Ecevit için hayatının sürprizi ise, "İlahiler" ve "Avare Kuşlar" isimli kitaplarını lisedeyken Türkçe'ye çevirdiği Hintli şair Tagore'nin kurduğu üniversiteyi ziyaret etmek ve burada "Fahri Doktora"ya layık görülmek oldu.

Ecevit'in Hint felsefesine olan ilgisi, Türkiye-Hindistan ilişkilerinin de gelişmesine katkıda bulundu. Hint yönetimi, Hint felsefesine hayran olan Ecevit'in Başbakanlığını değerlendirdi. Bu sempati, KKTC'yi tanımayan, ancak Rum kesimiyle sıcak ilişkileri olan Hindistan'ın tavrını yumuşattı.

Mehmet ÇETİNGÜLEÇ - YENİ DELHİ - KALKÜTA


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır