kapat

04.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Evren'in kılıcı şahsi malı mı?
Kenan Evren'in eğitim vakfına gelir sağlamak için Cumhurbaşkanlığı döneminde Katar Emiri'nin hediye ettiği kılıcı satışa çıkarması tartışma yarattı

Yedinci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in, görev döneminde kendisine Katar Emiri tarafından hediye edilen, altın üzerine değerli taşlarla süslü bir kılıcı satışa çıkarması, tartışma yarattı.

Kenan Evren şu açıklamayı yaptı: "Bu kılıcın üzerinde 'Kenan Evren'e' diye yazıyor. Üzerinde benim ismin olan bu tür hediyelerin tümü, şimdi askeri müzede sergileniyor. Koca bir salon, bana gelmiş, benim de müzeye hediye ettiğim eşyalarla dolu. Madalyalarımı, nişanlarımı da oraya vermiştim. Ama daha sonra bunlar çalınmış. Bulunamadı. Katar Emiri'nin verdiği kılıcı ise, hediye olarak yanımda bırakmıştım. Bunda sakınca yok. Çünkü şahsa verilmiştir. Kaldı ki, benim ona ihtiyacım yok. Niye satışa çıkardım?. Hayır işi için. Okul yaptırmak için. Bunda ne sakınca var? Ama satış olmadı. Biz de şimdilik o konuyu durdurduk. Çünkü o kadar acil bir durum yok."

Kenan Evren, Vakfa gelir sağlamak üzere İstanbul'da düzenlediği balonun da, Anayasa değişikliğinin ilk tur görüşmeleriyle aynı tarihe denk gelmesi nedeniyle parlak geçmediğini belirterek "Biz de herkes gibi 5 artı 5'in kurbanı olduk" dedi. Siyaset dünyasından olduğu kadar, iş dünyasından birçok kişinin de baloya gelmemesi nedeniyle kılıcın açık artırmaya çıkarılamadığını söyleyen Evren şöyle konuştu: "Talihsiz bir tarih oldu. İş dünyasından bilet alıp da gelmeyenler oldu. Sabancı'nın aile toplantısı vardı, Rahmi Koç'un omuzu kırıldı, birçok işadamı ABD'de bir toplantıya katılmıştı. Ama sağlık olsun. Başka bir zaman da onu satabiliriz. Kafamızda bir fiyat belirlemedik. Artırmaya bağlıydı."

ELEŞTİRİLER AĞIR
DYP Milletvekili ve Cumhurbaşkanı adayı Kamer Genç ise, kılıcın satılmasını eleştirerek "Bence bu devlete yapılmış bir hediyedir. Ben onu şahıs malı olarak göremem. O kılıcı çıkaracağına, kendisine ait başka bir eşyayı satışa çıkarsın. Devletin malı açık artırmaya konulmamalı" dedi.

İstanbul Bağımsız Milletvekili Aydın Menderes de, "Celal Bayar Cumhurbaşkanı iken kendisine armağan edilen Afgan tazısını sattı diye Yassıada'da yargılandı" dedi.

Mehmet ÇETİNGÜLEÇ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır