kapat

04.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Karım demem yenerim'
Tenis kortunda aşık olduğu eşine maçta evlenme teklif eden Adalet Bakanı Türk "25 yıldır onu yeniyorum. Bir kere yenmedim, o da benimle evlensin diye" diyor.

Yoğun tempoları arasında birlikte tenis maçları yapan Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk ile eşi Fatoş Türk arasındaki aşk, 25 yıl önce tenis kortlarında doğmuş. O zaman Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi olan Hikmet Sami Türk, dönemin ünlü modacısı Fatoş Hanım'a evlenme teklifini de tenis kortunda yapmış. Tenis kortlarında doğan aşk, 25 yıldır aynı kortlarda, aynı heyecan ile sürüyor.

TEKLİF NASIL GELDİ?
Ankara Tenis Kulübü'ne üye olan Hikmet Sami Türk, kulübün ilk Bayan Yönetim Kurulu Üyesi olan modacı Fatoş Hanım'ın dikkatini çeker. Ortak dostları aracılığıyla tanışırlar ve bir yakınlaşma doğar aralarında. Bir yıl süren arkadaşlıktan sonra Türk'ten gelen maç teklifi, aslında evlenme teklifi için bahanedir. Türk hep yenmektedir Fatoş Hanım'ı. Ama bu kez evlenme teklifinin olumsuz sonuçlanması olasılığına karşı önlem alır ve maç berabere biter. Hikmet Sami Türk maçın sonunda "Benimle evlenir misiniz?" diye sorar. Fatoş Hanım'dan gelen yanıt ise zaten teklifi beklediğinin kanıtıdır: "Evet, teşekkür ederim..." İşte böyle başlayan aşk ve evlilik, 25 yıl öncesinden farksız bir nezaket içinde sürüyor. Çiftin tenis sevgisi de bütün hızıyla devam ediyor.

'KAYIRMACA OLMAZ'
Türk çifti, hemen hemen her hafta sonunu Ankara Tenis Kulübü'nde geçiriyor. 25 yıldır eşini mağlup eden Türk "Sadece evlenme teklif edeceğim gün kayırmaca yaptım. Evlenmeden önce de acımadan yenerdim, şimdi de acımıyorum" diyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır