kapat

04.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Tantan hedef gösterdi
İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Hizbullah operasyonlarının kanlı örgütün kökü kazınana kadar hiç durmadan süreceğini söyledi

İÇİŞLERİ Bakanı Sadettin Tantan, Antalya'da gerçekleştirilen Valiler toplantısından dönüşünde uçakta SABAH'ın sorularını yanıtladı. Terör örgütü Hizbullah'a yönelik operasyonların "Kökü kazınana kadar devam" edeceğini belirten Tantan, "Halen yurtiçinde ve yurtdışında aradığımız militanlar var. Operasyonlar örgüt bitene kadar devam edecek" dedi.

KARAPARAYA TAKİP
Tantan, özellikle Doğu ve Güneydoğu'da Hizbullah'a yönelik istihbari çalışmalara ağırlık verildiğini vurgulayarak, "Diyarbakır'da yeni adresler tespit ettik. Kazı çalışmaları başlıyor. Hiç hız kesmeden çalışmalara devam edeceğiz" dedi. Örgütün mali kaynaklarına ilişkin yapılan çalışmalarında halen devam ettiğini söyleyen Tantan, "Bu bilgilerin de toplanması sonrasında daha da önemli mesafe katedeceğimize inanıyoruz" dedi.

Tantan, Antalya'da, Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen, 81 ilden, 110 Emniyet Şube Müdürü ve yöneticisinin katıldığı "Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Yönetici Semineri"nde de bir konuşma yaptı.

Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadelede etkin bir çalışma için yeni yasa tasarılarının hazırlandığını söyleyen Tantan, kara parayla ilgili bir yasa tasarısının önümüzdeki günlerde hazırlanacağını söyledi. Tantan, şöyle konuştu: "Suçlarla mücadele için ilgili yasa tasarısını hazırlayan uzman ve bilim adamlarının, ilk defa bu suçlarla uğraşan polis arkadaşlarımızı eğitmesiyle, bu konuda daha güçlü bir mücadele yapılacaktır."

Ünsal ERGEL - Recep AKTEPE (SHA)

"Panda gelecek"
İÇİŞLERİ Bakanı Sadettin Tantan bir süre önce yaptığı Çin gezisinde, Çin'li yetkililerin Türkiye'ye hediye etmek istedikleri Panda için " Vermek istediler biz de kabul ettik, bekliyoruz. Panda, Türk Çin ilişkilerinde bir sembol olacak" dedi.

Çin Halk Cumhuriyetinin Türkiye ile aradaki uzaklıklara bakmaksızın çok iyi ilişkiler kurmaya çalıştığını kaydeden Tantan şöyle dedi:

"Benden sonra TBMM başkanımız da bu ülkeye gitti. Ayrıca Ankara, İstanbul ve Antalya Emniyet Müdürlerimiz de davetli olarak görüşmeler yaptılar. Aldığımız izlenim çok olumlu. Halkına, gerek turizm gerekse ekonomik yönden temas edeceği ülkeleri bile tavsiye eden Çin'in başkanı da önümüzdeki günlerde Türkiye'yi ziyaret edecek. Özellikle ekonomik ilişkilerimiz çok az. Bu ilişkileri karşılıklı biçimde geliştirmekten yanayız."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır