kapat

04.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sıra ölüm tarlalarında
Batman'da yakalanan Şeyhmus Kınay'ın itirafları üzerine Diyarbakır'da kazılan tarlalardan 5 ceset çıkarıldı.

HİZBUBLAH'IN sonuncusu Diyarbakır'da olmak üzere değişik kentlerde ölüm evleri ortaya çıkmıştı. Ancak, bu kez örgütün Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Pembeviran ve Bulutçeker köyleri arasında ölüm tarlaları bulunmaya başladı. Batman'da yakalanan Şeyhmus Kınay'ın ifadeleri üzerine arazide iş makinalarıyla yapılan kazılar sonunda şimdiye kadar 4 erkek cesedine ulaşıldı. Ceset sayısının artabileceği bildiriliyor.

Kısa süre önce Batman'daki operasyon sırasında yakalanan Şeyhmus Kınay isimli Hizbullah mensubunun ifadeleri üzerine dün sabah Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Pembeviran ve Bulutçeker köyleri arasındaki boş arazide Hizbullah'ın ölüm tarlalarının ortaya çıkarılması için arama çalışmaları başlatıldı.

Örgütün sorgulama timi içerisinde de yeralan Kınay, ifadesinde, Çınar ilçesine bağlı Pembeviran köyünde Hizbullah örgütüne ait yeraltı sığınakları ve sorgulama merkezlerinin bulunduğunu itiraf etti. Kınay, örgütün değişik tarihlerde kaçırarak sorguladığı ve çoğu örgütle daha önce bağlantı içerisinde olan en az 6 kişinin Çınar ilçesine bağlı Pembeviran köyünde araziye gömüldüğünü söyledi. Bunun üzerine Çınar Belediyesi'ne ait iş makinaları ile başlatılan kazı çalışmalarının Pembeviran köyü çevresinde gerçekleştirilen ilk etabından sonuç alınamadı.

YER GÖSTERDİ
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekiplerinin gözetiminde, geniş güvenlik önlemleri arasında gerçekleştirilen ceset arama çalışmalarına Şeyhmus Kınay da getirildi.

Üzerinde askeri kıyafet ve kafasında kar maskesi bulunan Kınay'ın yer göstermesi sonucu gerçekleştirilen arama çalışmalarında sabah saatlerinde yapılan ilk kazıda ceset bulunamadı. Öğlen saatlerinde ilk kazılan yerin yaklaşık 400 metre ilerisindeki bir tarlada domuz bağı ile öldürüldükten sonra gömülmüş halde 2 erkek cesedi bulundu. Buranın yaklaşık 500 metre ilerisinde başka bir tarlada yapılan aramada bu kez aynı şekilde öldürülerek gömülen 3 ceset daha ortaya çıktı. Böylece Hizbullah'ın ölüm tarlasında bulunan erkek ceset sayısı 5'e yükseldi.

Cesetlerin Hatip Pirizade, Yasin Özalp, Yılmaz Gökçe, Aziz Başak ve Nurettin Güneş'e ait oldukları belirlendi. Tümü 1996-1998 yılları arasında örgütün "davadan dönenleri öldürme" politikası çerçevesinde infaz edilen kişilerden birinin domuz bağı ile ikisinin kafalarına kurşun sıkılarak, ikisinin ise iple ya da telle boğularak öldürüldüğü belirlendi. Hizbullah itirafçısının aynı yere gömüldüğünü söylediği Musa Bakışkan'ın cesedi ise halen aranıyor.

Mürsel ACAY


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır