kapat

04.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Trenlerin kaza gecesi
İstanbul ve Ankara'da, önceki gece 2 tren kazası oldu. Ankara'daki kazada görevli, uyuya kalıp hemzemin geçidi kapamadı; 2 kişi öldü.

ANKARA'DAN Eşkişehir'e giden 14851 sefer sayılı yük treni, dün gece Etimesgut Hava Durağı'nda bir otomobile çarptı. Makinist Hüseyin Serbest yönetiminde Marşandiz İstasyonu'ndan Eskişehir'e giden tren, Etimesgut Hava Durağı hemzemin geçidinde Sait Tunç idaresindeki 06 FC 143 plakalı otomobille çarpıştı. Yük treninin önünde yaklaşık 500 metre sürüklenen otomobilde bulunan Sait Tunç ve kimliği belirlenemeyen bir kişi olay yerinde hayatını kaybetti. Polis ve itfaiye, araç içinde sıkışan cesetleri uzun süre çıkaramadı. Kazanın nasıl gerçekleştiğini öğrenmeye çalışan polis, istasyon görevlisi İzzet Karagöğüs'ün uyuduğu için hemzemin geçiti kapatmadığı ihtimali üzerine duruyor. Polis yük treninin makinistini ve istasyon görevlisini ifadesi alınmak üzere karakola götürürken, olayda hayatını kaybedenlerin cesetlerini Etimesgut Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Soruşturma sürüyor.

İbrahim GÖK

Tren vurup kaçtı!
DEVLET Demiryolları'na ait bir tren, İstanbul Altınşehir hemzemin geçidinde arıza yapan otomobile çarparak kaçtı! Polis, saat 23.00 sıralarında meydana gelen olayda, kaçan trenin sefer sayısını ve makinistini belirleyebilmek için uğraşıyor. Kazada, 34 GSM 12 plakalı otomobil içinde bulunan sürücü Muzaffer Karaoğlu ve Mehmet Olgan ağır, arka koltukta oturan Aydın Kadim, Yüksel Güney ve Şener Güney hafif yaralandı.

Özel Kent Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar, ilk tedavileri yapıldıktan sonra SSK Okmeydanı Hastanesi'ne sevk edildiler. Olayda yaralanan Aydın Kadim, "Virajı dönerken otomobil bozuldu. Ne olduğunu anlayamadan, tren vurup kaçtı. Sayın makinist durmak zahmeti bile göstermedi" dedi.

Erdinç YILDIRIM-Özkan ARSLAN (SHA)


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır