kapat

04.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kızıl Danny, Leyla Zana ile görüştü
KIZIL Danny lakaplı, AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Eşbaşkanı Daniel Cohn-Bendit, Ankara'daki temasları çerçevesinde Terör Mağdurları Derneği temsilcileri ve Leyla Zana ile görüştü, TBMM'yi ziyaret etti.

Bendit, Ankara Ulucanlar Cezaevi'nde yatmakta olan eski DEP milletvekili Leyla Zana'yı ziyaretinden sonra, Leyla Zana'nın sağlık nedenlerinden dolayı cezasının tescil edilmesi talebinde bulunmayı düşünmediğini, "terörle mücadele yasasının 312. maddesinin değiştirilerek, düşünce suçlularının tümünün salıverilmesini istediğini" söyledi.

Zana ile cezaevinde görüşen Bendit, görüşmenin 15 dakika ile sınırlandırılmasına itiraz etti ve görüşme süresi 1 saate çıkarıldı. Zana, Bendit'e cezaevinde yetiştirdiği bir fidan hediye etti.

DÜŞMAN ERBAKAN!
Bendit, Zana'yı ziyaretin ardından şöyle konuştu: "312. madde, Akın Birdal ve Necmettin Erbakan gibi isimlerin cezaevine girmesine neden oluyor. İfade özgürlüğünü tanımanız gerekiyor. Ben siyasi düşmanımın ifade özgürlüğü için mücadele ediyorum. Erbakan benim siyasi düşmanım. Eğer demokrasi mücadelesi veriyorsanız, bu sadece sizin için değil, düşmanınız için de olmalı"

Ankara'da politikanın nabzının attığı yer olarak bilinen RV'de, İnsan Hakları Koordinasyon üst Kurulu Başkanı Gürsel Demirok ile yemek yiyen Bendit'in birkaç masa ilerisinde Mehmet Ali İrtemçelik ile Yılmaz Karakoyunlu yemek yiyordu.

Sibel YEŞİLMEN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır