kapat

04.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Eşi ve oğluyla trekking yaparken uçuruma uçtu
Mahmutdağı'ndaki faciada Leyla Aktuyun eşi ve oğlunun gözü önünde 70 metrelik uçuruma yuvarlandı

İZMİR'İN Kemalpaşa ilçesinde 46 yaşındaki Yonca Aktuyun, önceki gün trekking yaptığı Mahmutdağı'ndan inerken başını kayaya çarparak eşi ve oğlunun gözleri önünde 70 metrelik uçuruma yuvarlanarak yaşamını yitirdi. Aktuyun'un cansız bedeni, gruptaki diğer arkadaşlarının yardımı ile uçurumdan çıkarıldı. Eşi Ali Aktuyun (49) ve oğlu Zorbey (15) ile birlikte Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Grubu ile birlikte trekking yaparken yaşamını yitiren Yonca Aktuyun'un ölüm haberi yakınlarını yasa boğdu.

Karısının gözlerinin önünde uçuruma yuvarlanarak ölmesinin ardından yıkılan Ali Aktuyun evine kapanırken, oğlu Zorbey Aktuyun'un kimseyle görüşmediği bildirildi. Aliağa Tüpraş Rafinerisi'nde Personel Müdürü olan Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Grubu Başkanı Orhan Kozan ise, Yonca Aktuyun'un tecrübesizliğinin kurbanı olduğunu savundu.

Kozan, "Yaklaşık 500 kişilik dağcılık grubumuz var. Çoğu amatör. İzmir'de toplanıp Kemalpaşa'nın Dereköy mevkiine gittik. Birinci gruptaki tecrübeli dağcılar, 1453 metrelik Mahmutdağı'nın zirvesine tırmandı. İkinci gruptaki amatörler dağın yarı zirvesine tırmanıp mola verdikten sonra geri döndü. Dönüşte yola 200 metre kala, dere içi geçit vermediği için yükselen patikadan geçmek istediler. Ancak, başını kayaya çarpan Yonca, uçurumdan yuvarlandı" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır