kapat

04.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

TOBB: İniş trendine geçildi
Enflasyona karşı savaş açan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türkiye İhracatçılar Meclisi, Mart ayı enflasyon rakamlarını ''beklendiği gibi'' buldu. 'Yakında tarih olacak...Türkiye enflasyonu yeniyor' adlı kampanyanın idare merkezinden yapılan açıklamada, yılın ilk aylarında enflasyon oranının yüksek çıkmasının beklendiği, ancak giderek hızlı bir iniş trendine girileceği vurgulanarak, 'Türkiye enflasyonu yenecektir. Mart ayı verileri, iniş trendine girildiğini göstermektedir' denildi. Açıklamada, halktan enflasyonla mücadele kampanyasına destek verilmesi istenildi.

Hazine: Beklenti kırılıyor
Hazine Ocak ve Şubat aylarına göre mart ayında enflasyonun daha düşük bir oranda gerçekleşmiş olmasının, önceden açıklandığı üzere enflasyonla mücadele programı çerçevesinde alınan tedbirlerin ancak yılın üçüncü ayından itibaren görülmeye başlanacağı beklentilerini doğruladığını belirtti. Yapılan açıklamada, uygulanmakta olan kapsamlı ekonomik programın enflasyonun düşürülmesi hedefine odaklandığı kaydedilerek, piyasalarda enflasyonist bekleyişlerin genel olarak kırılmakta olduğu görülüyor denildi.

Amerika'da pizza savaşı
Amerİka'da 26 milyar dolarlık bir pazar olan pizza satışlarında hangi pizzanın daha iyi olduğunu mahkeme belirleyecek. Pazarın lideri Pizza Hut'ın rakibi Papa John's'un reklamlarında kullandığı "Daha iyi malzeme daha iyi pizza" sloganının doğru olmadığı iddiası ile açtığı davayı mahkeme perşembe günü görüşecek.

GAP'ta tarım fuarı şenliği
Türkİye'nİn en büyük tarım fuarı GAP'ta açılıyor. GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve İstanbul Fuarcılık işbirliği ile organize edilen AGRO-GAP 2000 Uluslararası Tarım Fuarı, 6-9 Nisan tarihlerinde ziyaretçilere kapılarını açacak. Yerli-yabancı 100'ün üzerinde firmanın katlımıyla 12 bin metrekarelik alan üzerinde kurulacak olan Türkiye'nin en büyük tarım fuarı, tarım alet ve makinelerinden, sulama sistemlerine kadar her türlü ekipman ve servisin sergilenmesine imkân sağlayacak.

Tüpraş'ta yarın kesin talep günü
TüpraŞ hisselerinin halka arzında konsorsiyum lideri olan Garanti Yatırım Menkul Değerler, söz konusu halka arz ile ilgili olarak satışın Toptan Satışlar Pazarı'nda 12 Nisan'da gerçekleştirilmesi için onay almak üzere İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na başvurdu. Garanti Yatırım'dan Borsa'ya gönderilen açıklamada, Tüpraş'ın çıkarılmış sermayesinin yüzde 15'ine karşılık gelen 11 trilyon 212.8 milyar lira nominal değerli A grubu hamiline yazılı hisse senetlerinin İMKB Toptan Satışlar Pazarı'nda tahsisli olarak satılacağı bildirildi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır