kapat

04.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Para ikinci yarıda gelir
Morgan Stanley Dean Witter yabancı yatırımcıların ekonomik programı izlediklerini, Temmuz'dan sonra Türkiye'ye çok para girebileceğini söyledi

Dünyanın en büyük yatırım danışmanlık bankalarından Morgan Stanley Dean Witter'in, uluslararası yatırım sorumlusu Amer Bisat, Türkiye'nin uyguladığı ekonomik programın, Türkiye'nin uzun yıllardan bu yana özlemini çektiği bir program olduğunu ve bu programın, ancak güçlü ve istikrarlı bir hükümet ile yürüyebileceğini söyledi. Türkiye'nin, artık siyasi kriz yaratma gibi bir lüksü olmaması gerektiğini ifade eden Bisat, sözlerine şöyle devam etti:

"Program devam ediyor, çünkü Türk işadamları ve bürokrasi, ayrıntılı olarak hazırlanmış bu programın devam ettirilmesi gerektiğine inanıyor. Şimdiye kadar, enflasyon dışındaki gelişmeler çok olumlu. Enflasyonda da nispi bir düşme trendi var, programın devam ettirilmesi halinde bu düşme devam edecektir."

BEKLE VE GÖR
Türk insanının, uygulamadaki kararlılık ile enflasyonun düşeceğine ikna olması gerektiğini belirten Bisat, bunun da sadece uygulamalardaki kararlılık ile başarılabileceğine dikkat çekti.

İlk üç aylık sonuçlara bakarak, Türkiye'nin uyguladığı ekonomik programın başarılı olup olmadığını anlamak için henüz erken olduğunu belirten Bisat, herhangi bir yargıya varmak için Temmuz ayına kadar beklemek gerektiğini kaydetti.Türkiye ile ilgilenen uluslararası yatırımcıların, şimdi "bekle ve gör" aşamasında olduğunu belirten Bisat, "henüz sermaye çıkışı olmadığı gibi, ciddi anlamda sermaye girişi de yok" dedi. Bisat, istikrarlı bir hükümetle, programın sürdürülmesi ve özelleştirmelerin yapılması durumunda, yılın ikinci yarısında, Türkiye'ye daha önceki yıllarda giren toplam yabancı sermaye kadar girişin gerçekleşebileceğini ifade etti.

"Yabancı sermaye, hükümetin uygulamalarından memnun, cumhurbaşkanlığı sorunu nedeniyle bu hükümette bir bozulma olacağını zannetmediğimiz gibi, böyle bir bozulmayı da tercih etmeyiz" diyen Bisat, Türkiye'de, hiç kimsenin, ekonomik program başarıya ulaşmadan bir erken seçim istediğini sanmadıklarını da vurguladı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır