kapat

04.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Gates'in kader günü
Microsoft'a açılan tekelcilik davasında karar bugün veriliyor. Sonuç aleyhte çıkarsa Microsoft için hukuki süreç başlayacak

BİLGİSAYAR yazılım devi Microsoft'a karşı açılan tekel davasına bakan yargıç, kararını bugün açıklayak. Microsoft tarafından yapılan açıklamada, Yargıç Thomas Penfield Jackson'ın kararını, New York Borsası'nın kapanışından sonra (TSİ 24.00'e doğru) açıklayacağı ifade edildi.

Yargıç Jackson, bu aşamada sadece, Microsoft'un anti tekel davasını ihlal edip etmediğine karar verecek. Karar ihlal ettiği yolunda çıkarsa, hangi maddelerin nasıl ihlal ettiğini belirlemeye yönelik uzun bir hukuk süreci başlayacak. Öte yandan beklentilerin, kararın "Microsoft'un yasayı ihlal ettiği" yolunda çıkacağı yönünde olduğu belirtildi.

Microsoft hakkında, tekelcilik suçlamasıyla açılan kamu davasında, Yargıç Richard Posner uzlaşma sağlamakla görevlendirilmişti. Ancak göşmeler başarısızlıkla sona erdi. Microsoft Yönetim Kurulu Başkanı Bill Gates yaptığı açıklamada, "Bu davayı çözmek için tüm olanaklarımızı seferber ettki. Ancak Hükümet, tüketici ve özel sektör çıkarlarını gözetecek adaletli ve mantıklı bir karar yanaşmadı" dedi.Gates, üst düzey yöneticileri ve avukatlardan oluşan Microsoft ekibinin de dört ay süren yoğun pazarlıklar süresince 3 bin sattlerini davanın çözümüne ayırdıklarını belirtti.

Analistler davanın anlaşmayla sonuçlanmaması üzerine Microsoft hisselerinin yaklaşık yüzde 10 değer kaybedeceğini belirttiler.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır