kapat

04.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Çeçenistan'da yakalanan Türkler'e iade
Rus İç İstihbarat Teşkilatı FSB, Çeçenistan'da ele geçirdikleri Türkler'in birkaç gün içerisinde Türkiye'ye geri gönderileceğini açıkladı. Çeçenistan topraklarından geçmek için resmi kağıtları bulunmadığından yakalanan Türkler, buraya Kur'an öğrenmeye geldiklerini söylemişti. Rusya, tutuklanarak Dağıstan'a getirdikleri Türkler'in birkaç gün sonra da Türkiye'ye iade edileceklerini açıkladı.

20 yaşından beri Kohl'ü dinliyorlar
Alman Welt am Sonntag gazetesi, eski Doğu Almanya Gizli Servisi Stasi'nin, eski Başbakan Helmut Kohl'ü 20 yaşından beri dinlediğini öne sürdü. Haber, Stasi'nin Kohl'ün partisi Hıristiyan Demokrat Parti'ye aldığı yasadışı bağışlardan haberdar olduğunun açıklanmasıyla ortaya çıktı. Bunun üzerine Kohl hakkındaki Stasi dosyalarının ve gizli telefon konuşmalarının kayıtlarının yayınlanmaması için, avukatlarına talimat verdi.

"Çin'e silah satmayın"
Amerİka, İsrail'in Çin'e AWACS radar sistemlerini satmasına karşı çıktıklarını açıkladı. Savunma Bakanı William Cohen, İsrail Başbakanı Ehud Barak ile yaptığı basın toplantısında, "Çin ve Tayvan arasındaki tansiyonun arttığı bu dönemde, satışın, uzlaşmaya zararı dokunacağına inanıyoruz" dedi. Çin Devlet Başkanı Jiang Zemin'i ağırlayacak olan Barak ise, "ABD'nin hassasiyetinin ve imzaladığımız anlaşmalardaki vaatlerin farkındayız" dedi.

Ajan Putin'i nasıl kandırdılar?
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Doğu Almanya'da yönettiği casusluk ağını, Doğu Alman Gizli Servisi Stasi'nin eski ajanlarından Klaus Zuchold'un çökerttiği ortaya çıktı. Alman Focus dergisinin haberine göre Zuchold, 1985'te Putin'le yakın bir arkadaşlık kurdu. Berlin Duvarı'nın yıkılmasından birkaç hafta sonra Stasi'den ayrılıp KGB'ye geçti. Klaus Zaunick kod adını alan Zuchold, Putin tarafından üst düzey ajan olarak Doğu Almanya'da görevlendirildi. Görevi, politikacılar, bilimadamları ve işadamları hakkında tehlikeli bilgileri toplamaktı. 11 ay sonra bütün bunları, Moskova adına çalışan 15 KGB ajanının isimlerini Alman gizli servislerine açıkladı. Zuchold, şu anda Alman ZDF televizyonunda güvenlik sorumlusu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır