kapat

20.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hizbullah'a özel ekip
İçişleri Bakanı Tantan, dün ayağının tozuyla Van'da İç Güvenlik Toplantısı'na başkanlık yaptı. Tantan, Hizbullah için özel ekip kurulduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Çin Halk Cumhuriyeti'ne yaptığı geziden dönüşünde ayağının tozuyla Van'a gitti.

Tantan, Van'a hareketinden önce Esenboğa Havaalanı'nda düzenlediği basın toplantısında, "Hizbullah ve diğer terör örgütleriyle mücadelenin değişik yolları var. Van'da yapacağımız bölge toplantısında bu konuları ele alacağız. Bu arada, bölgede son Hizbullah operasyonlarını gerçekleştiren arkadaşlarımızdan bilgi alacağız" dedi.

Hizbullah'ın son zamanlarda yeni yöntemler geliştirdiğinii öğrendiklerini kaydeden Tantan, "Bunlara karşı neler yapabileceğimizi tartışacağız. Ama bunların ayrıntılarını açıklamam mümkün değil. Ancak şunu söyleyebilirim ki, polis bu mücadeleyi yaparken teknolojinin imkanlarından yoğun şekilde yararlanacak" diye konuştu.

Örgüte yönelik operasyonların 49 ilde devam ettiğini söyleyen Tantan, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde Hizbullah'a yönelik özel bir birim oluşturulduğunu bildirdi. Tantan, bu birimin görevini, "İl il dolaşıp, güvenlik güçlerimizi örgüt hakkında eğitecekler" sözleriyle açıkladı.

PARAYI ÇALIŞTIRIYORLAR
Kanlı terör örgütünün maddi kaynaklarına ilişkin istihbarat birimlerinin incelemelerinin devam ettiğini söyleyen Tantan, "Örgütün bağlantılı olduğu dernek ve kuruluşlar inceleniyor. Hizbullahçılar, parayı tek bir kaynakta toplamıyorlar. Herhangi bir yerde biriktirmiyorlar. Değişik yöntemlerle topladıkları paraları çalıştırıyorlar" dedi.

Tantan, yürütülen çalışmalarda siyasi iradenin çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Ama burada önemli olan hükümetin kararlılığıdır. Güvenlik güçlerinin kararlı ve disiplinli hareket içerisinde olmaları, bilgi alışverişlerini bir bütünlük içinde sürdürmeleri ve bu konuda büyük heyecan duymaları buna bağlıdır" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Tantan, İnterpol aracılığıyla "Kırmızı Bülten" ile aranan yasadışı Devrimci Halkın Kurtuluş Partisi-Cephe (DHKP-C) lideri Dursun Karataş'a ilişkin hiçbir yeni gelişmenin olmadığını söyledi. Tantan, toplantıda, Hizbullah'a ilişkin daha önce ya da Van'da ele geçen kasetlerden herhangi birinin izlenmeyeceğini de sözlerine ekledi.

Ünsal ERGEL/Umut ARAS


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır