kapat

20.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Aktif siyasete döner mi?
"Güniz Sokak"ı yorumlamamANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin Anayasa değişikliği önergeleri konusunun liderler zirvesinde ele alınacağını bildirdi.

Çamlıhemşinli muhtarları kabul eden Yılmaz daha sonra da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, "Anayasa değişikliği metnini hükümet ortakları olarak ne zaman imzalayacaksınız?" sorusu üzerine Yılmaz, "Bu konuda muhalefet partilerinin farklı görüşleri ortaya çıktı. Bu konuda kısa sürede bir liderler toplantısı yaparak, durum değerlendirmesi yapacağımızı sanıyorum" dedi.

Yılmaz, Demirel'in dünkü gazetelerde yer alan "Güniz Sokak'a tekrar inerim" sözünü nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine şöyle konuştu:

"Benim değerlendirmem gereken bir beyan olarak görmedim. Biliyorsunuz, bizim bu konudaki tutumumuz açıktır. Biz cumhurbaşkanlığı seçiminin ülkenin istikrarını bozacak bir olay olarak gelişmesini arzulamıyoruz ve engellemek için çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu konudaki görüşleri kamuoyunun değerlendirmesine açıktır."

Yılmaz, bir gazetecinin, "Demirel'in sözlerinin yeniden siyasete döneceği" şeklinde yorumlandığını belirterek, "Bu görüşlere katılıp katılmadığını" sorması üzerine de, "Bu sizin yorumunuz. Ne anlama geldiğini kendisine sormanız lazım" dedi.

NE DEDİLER?
Enerjik biri..

ANAP Merkez Karar Yönetim Kurul Üyesi, Adalet eski Bakanı Oltan Sungurlu: Cumhurbaşkanımız çok enerjik birisi. Cumhurbaşkanlığı'nda da hiçbir dakika boş zamanı yok. Bugünlerde Meclis'te Anayasa'nın değiştirilmesi zor görülüyor, problemler var. Muhtemelen politikaya geri dönecektir. Ama nasıl yapacaktır, kendi taktiridir, Türk kamuoyu, Türk politik çevreleri, cumhurbaşkanı seçilmediği taktirde politikaya geri döneceği kanatindedir. Beklenen bir sonuçtur."

Dengeler değişir
ANAP İstanbul Milletvekili Nesrin Nas: Cumhurbaşkanı'nın 'Güniz Sokak'a geri dönerim' açıklamasını, 'Ben siyasete tekrar geri dönerim' şeklinde anlıyorum. Türkiye, özellikle bu yıl uygulamaya başladığı istikrar programı çerçevesinde, keşke cumhurbaşkanlığı seçimi yaşamak zorunda kalmasaydı. Bu ifade, 'siyasete dönerim' demektir ve Cumhurbaşkanı'nın siyasete geri dönmesi, siyasette yeni dengelerin değişmesi anlamına gelir.

Yorum yok...
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cumhur Ersümer:

Sıcak bir ortam
yaratıldı. Birinin söylediğini biri başka türlü yorumluyor. Onun için tartışmaya girmek istemiyorum.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır