kapat

20.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Demirel ünlülerin hastanesini açtı
Demirel, eski vekili Küçükel'in sahibi olduğu Güven Hastanesi'nin yeni binasının kurdelesini kesti; "Sağlık hizmetlerini özel sektörlerin vermesi devleti rahatlatıyor" dedi

CUMHURBAŞKANI Süleyman Demirel, eski milletvekili Ahmet Küçükel'in sahibi olduğu Güven Hastanesi'nin yeni hizmet binasını açtı.

Demirel, çok sayıda siyasetçinin katıldığı açılış töreninde yaptığı konuşmada, yeni çağın en önemli iki sorunun eğitim ve sağlık olduğunu ve herkesin eğitim ve sağlık hizmetlerinden yararlanması gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu: "Bu asırda insanların hepsi bu sağlık hizmetlerinden yararlanmalıdır ve sağlık hizmetleri en son teknolojiye dayanmalı, en son bilgilere göre ilaç ve tedavi imkanı insanlara sağlanmalıdır. Devletin umursamaktan vazgeçmeyeceği iki önemli konudur eğitim ve sağlık."

"Bu hizmetler devletin dışında iyi bir standartla sağlanabiliyorsa, devletin bu hizmetlerin içinde olmasına da gerek yoktur" diyen Demirel, sağlık hizmetlerinin özel sektör tarafından verilmesinin devleti rahatlatacağını da belirtti.

CANDAN AZİZ BİR ŞEY...
Özel sektörün sağlık alanına girmesinin yararlarına işaret eden Demirel, Güven Hastanesi'nin 1975 yılından 2000 yılına kadar 75 bin kişiye sağlık hizmeti verdiğini belirterek şöyle dedi: "Değerli hekimleri bu hastanede toplamışlardır. Başı dara düşen benim vatandaşımın aklına Güven Hastanesi gelmektedir. Candan daha aziz bir şey yoktur. Aysun ve Ahmet Küçükel bu kurumu tırnaklarıyla yapmışlardır. Türkiye bir örnek hastane kazanıyor."

'BAŞARISIZ OLAN GİTMELİ'
Demirel, Küçükel'leri överken "Başarıda son yok. Başarı devamlılık isteyen bir iş. İnsan başarısız olursa çekip gider. Fakat başarılı olduğu vakit de başarıyı devam ettirmesi zarureti vardır" dedi.

Konuşmasının ardından hastaneyi dolaşan Demirel, burada tedavi gören eski bakanlardan Şerif Ercan, CSO şefi Gürer Aykal ve Kazakistan Eximbank Genel Müdürü Besinbay İztelevou'yu da odalarıda ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu. Cumhurbaşkanı Demirel törenden ayrılırken gazetecilerin cumhurbaşkanlığı ile ilgili soruları cevapsız bıraktı ve "Buraya dair sorularınız varsa cevap veririm" dedi.

Törene, TBMM Başkanı Akbulut, MHP lideri Bahçeli, Yaşar Okuyan, Osman Durmuş, FP lideri Kutan, Necmettin Cevheri, BMehmet Ağar ve çok sayıda milletvekili ve bürokrat katıldı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır