kapat

20.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dışişlerinin kadrolu şarabı
Dışişleri konutundaki tüm davetlerde Sarafin ikram ediliyor; İsmail Cem, tüm konuklarına bu şarabı hediye ediyor. Sarafin, Dışişleri Bakanlığı'nın 'olmazsa olmaz'ı

İstanbul'dakİ AGİT zirvesinde dünya liderlerinden "tam not" alan "Sarafin", Dışişleri'nin kadrolu şarabı oldu. Dışişleri Bakanı İsmail Cem artık yabancı konuklarına kırmızı ve beyaz Sarafin şarabı hediye ediyor. Dışişleri konutundaki "resmi" davetlerde de Sarafin mönünün "olmazsa olmazı" haline geldi. Diplomasinin "First lady"si Elçin Cem de, konuk gelen bakan eşleri ile sohbetlerini Sarafin eşliğinde yapıyor.

Sarafin ilk olarak Cumhuriyetin 75'inci yıl kutlamaları için Monaco'da düzenlenen muhteşem bir yemekte Prens Rainer ve Monaco sosyetesinin beğenisine sunuldu.

LİDERLERDEN 'TAM NOT'
Sarafin'in Monaco'da başlayan ünü, İstanbul'da yapılan AGİT zirvesinde iyice pekişti. ABD Başkanı Bill Clinton ve eşi First Lady Hillary Clinton ile dünya liderleri ve eşleri, Sarafin'in Türk versiyonu ile ilk kez AGİT Zirvesi sırasında, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in onurlarına verdiği gala yemeğinde tanıştı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu'nun 38 yıl aradan sonra gerçekleşen "tarihi" Ankara ziyaretinde mönüde yine Sarafin vardı. Sarafin, Elçin Cem'in, Ada Papandreu onuruna verdiği defileli resepsiyonda da konuklara ikram edildi. Sarafin dünya liderlerinden de, Papandreu'dan da "tam not" aldı.

Şu sıralar Ankara'da yoğun bir diplomasi trafiği yaşanıyor. Dışişleri Bakanı Cem, Sarafin'i en son İsveç Dışişleri Bakanı Anna Lindh'e hediye etti. Lindh'ten sonra bu kez İsviçre Dışişleri Bakanı Joseph Deiss ile Lüksemburg Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Lydie Polfer Ankara'ya geliyor. Cem'in yeni konuklarına da Sarafin hediye etmesi bekleniyor.

Sarafin'de, Saros'ta, Güven Nil'e ait 700 dönüm arazi üzerinde kurulu özel bir bağda yetiştirilen ve "Varietal" olarak adlandırılan özel üzümler kullanılıyor. Doluca tesislerinde üretilen Sarafin yaklaşık 1.5 yıldır piyasada.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır