kapat

20.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Sahtesi mi?

Lig maçı değil de sanki bir halı saha karşılaşması izledik. İki takımda da anormal derecede top kaybı vardı. Biraz mücadeleyle kazanıyorlar, bir saniyede rakibe verip harcıyorlar.

F.Bahçe ilk yarı defansta 4, bazen 5 kişiyle kaldı. İstanbulspor'un bu alanda sadece 2 adamı vardı. Orta sahaya destek çıkmayınca hücumda cılız kaldılar. Ve bu yarıda oyunun orta alan hakimi Saidou'nun kaptanlığında İstanbulspor'du.

F.Bahçe maç boyunca daha fazla pozisyona girdi. Ama bunların çoğu İstanbulsporlu futbolcuların hücuma çıkarken rakiplerine attıkları toplardan oldu.

Mustafa Doğan-Saffet ikilisi çok ağır. Aralarına atılan her top rakibe pozisyon veriyor. Fakat İstanbulspor bu ikilinin arasına iyi toplar atıp yeteri kadar faydalanamadı. Johnson ile Preko daha hâlâ adapte olmuş değiller. "G.Antep'teki oyuncular acaba bunlar mı?" demek geliyor insanın içinden. Yoksa sahtelerini mi Fener'e yolladılar?

İstanbulspor iyi top gezdiren bir takım. Ama rakibe daha bir batmaları gerekiyor. Galibiyet gol atmadan gelmiyor.

Gol kalecinin hediyesi
Tayfun golde çok güzel vurdu. Ama kalecinin de uzak mesafeden ve cepheden gelen topa hamle yapması gerekirdi. Özellikle Moshoeu bıkmadan usanmadan şut girişiminde bulundu. Abdulah yine takımın en iyisi. Ama arkadaşları onun temposuna uyamıyorlar. Moldovan ve Boliç ileride istedikleri topları alamadılar. Johnson çok basit pozisyonlarda bile rakibe fazla top verdi.

Moldovan'ın ve Boliç'in ceza alanı içinde düşmeleri penaltı değil. Özellikle Boliç'in pozisyonunda bu oyuncuya bir de sarı kart gerekirdi. Ünsal Çimen, bu maçta zorlanmadı ama pozisyonlara daha bir yaklaşması gerekir. Fizik olarak iyi değil. Yakınındaki taç pozisyonlarında bile daha uzaktaki yardımcısından medet umuyor.

Fenerbahçe yine kazandı. Ama seyircisinin tribünde memnun olduğunu zannetmiyorum. Son anda Rüştü'nün yerine oynayan Oğuz, bir zamanlama hatası dışında iyi şeyler yaptı. Böyle bir pozisyonda F.Bahçe kalesine geçmek kolay iş değil.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır