kapat

20.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Sakın aldatmasın

F.Bahçe sanki bu işi bırakmış görüntüde. Bir tek ciddi oynayan Abdullah. Defansif görevleri ve defansın gerisindeki bütün boşlukları kapatan da Moshoeu... İlerde faydalı olacağına, geriye doğru koşturup duruyor.

Stat neresi? F.Bahçe... Seyirci avantajı kimde? Tabii ki F.Bahçe'de... Buna rağmen sahadaki F.Bahçe bir tuhaf. Fener'in ileri ucu yok. Biraz Abdullah, biraz da Ogün'le hücuma gitmeye çalışıyor, o kadar. F.Bahçe gol kaçırıyor, ama kendi kalesinde çokça da pozisyon görüyor. İstanbulspor'un pozisyonları daha net.

Genç kaleci Oğuz'a bravo! İki-üç tane karşı karşıya pozisyon kurtardı... Genç bir çocuk. F.Bahçe'de ilk defa böyle bir maça çıkmasına rağmen performansı iyi. Diğerlerinden acemi değil en azından. Gençliği ve tecrübesizliği nedeniyle hata yapması lazım, ama F.Bahçe'de yıllardır oynayan futbolculardan daha iyi ve akılcı.

F.Bahçe'nin ileri ucu bir garip. Öyle bir durumdalar ki, golü şansa atabilecekler gibi bir görüntü çiziyorlar. Ne pozisyon üretebiliyor, ne pozisyona girebiliyor. Hücumda vücudunu kullanan yok. Depar atanı yok. Johnson fizik olarak da düşüyor, hatta düşmüş. Zaten tekniği ile oynayan bir futbolcu değil, fiziğiyle oynayan biri. Fizik gücü de düşünce sahada sırıtıyor. İkinci yarıda biraz daha baskılı F.Bahçe ama ısıramıyor rakibi... Bir tane Kemalettin iyi pozisyona girdi, kötü vurdu.

Fener istekli değil kazanmak için. Becerisi de yok sahada... Takım oynadığı futbolla, "Bu kadrodan seneye üç kişi kalması lazım, bilemediniz en fazla dört kişi. Diğerleri bu takımın kapasitesini kaldırmaz" diyor. Ama bunu iki senedir bağırıyor futbolcular. "Biz bu takımın klasında değiliz" diyorlar. Ama bunlar yine devam ediyor.

Seyirci bile gülüyor
Bir takım çok yetenekli oyunculardan kurulu olmayabilir. Ama kazanmak için büyük bir mücadele örneği verir. Rakibinden iki defa daha fazla koşar. Seyircisi de var. Bir ağırlığını koyması gerekir. Ama yok böyle bir şey. Arkadaşlarına pas veremiyorlar. Seyirci bile zaman zaman gülüyor sahada yapılanlara.

F.Bahçe bir gol attı Tayfun'la... 25 metreden, şahane bir şut ve gol. Sahada da yaptığı tek iş buydu zaten Tayfun'un. Ama muhteşem golünün hakkını da yememek gerekir. Kalecinin de hatası vardı tabii bu golde. Peki soruyorum, kaç maçta bir atılabilir böyle bir gol. Kaç maçta bir atılabilir böylesine bir şut. Bunlar aldatmasın kimseyi. Böyle bir golle maçı kazansa da aldatmasın. Çünkü böyle bir şut, 40 yılın başında bir atılır.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır