kapat

20.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Aşkta gözde meslekler
Kadınların erkek arkadaşlarında aradıkları mesleklerin başında doktorluk, erkeklerin ise pazarlamacılık ve halkla ilişkiler geliyor

LONDRA'DA Orawing Down the Moon araştırma şirketinin bir kaç yıldır sürdürdüğü bir çalışma, kadınların ve erkeklerin birlikte olacakları eşlerinde tercih ettikleri mesleklerin sıralamasını ortaya çıkardı. İngiliz Daily Mail Gazetesi'nin yayınladığı sıralamaya göre kadınlar öncelikle doktor, mimar ve avukat gibi klasik mesleklere sahip erkeklerden hoşlanıyor. Erkeklerin kadınlarda tercih ettikleri meslek sıralaması ise pazarlamacı, halkla ilişkiler ve gazeteci şeklinde.

Araştırma farklı sonuçlarda veriyor. Buna göre erkekler bir kaç yıl önce kadınlarda mesleki açıdan kendilerinden birkaç basamak altta olmalarını arıyordu. Ancak 1999 sonu ve 2000 başında erkeklerin bakış açılarının değiştiği ortaya çıktı. Artık güç sahibi kadınlar, erkekler için günden güne romantizmin simgesi haline geliyor. .

DUYARLILIK PEŞİNDE
Kadınlar ise ilişkilerinde hâlâ olgunluk, çekicilik ve duyarlılık arıyorlar. Ancak daha dengeli, duyarlı partnerler istiyorlar. Mesleklerinde başarı kazanmış, isim sahibi erkekler hâlâ revaçta. Özellikle doktorlar ve ordu mensupları, kadınların sıralamasında halen üst sıralarda yer alıyor.

DIŞ HABERLER

HOSTES KIZA İLAN-I AŞK
MATTHİAS Hack isimli Alman turist Rize otobüsünün hostesi Nuray Sencer'e bir görüşte aşık olunca gazeteye ilan vererek buluşma teklif etti. Ancak genç kız işyerinden izin alıp randevuya gidemeyince bu büyük aşk yarım kaldı. 20 saatlik Rize yolculuğunda Nuray'a abayı yakan Hack, gençkızın işyerine giderek onunla görüşmeye çalıştı. Bunu başaramayınca da çareyi gazete ilanı vermekte buldu. Karadeniz Gazetesi'ne verdiği ilanda Nuray'ı elinde kırmızı bir gülle Rize'deki Manolya Çiçekçilik'e çağırdı. Randevuya gidemeyen Nuray bir mektup yazarak gönül alacak.

Murat KABAN

Evlenilmeyecek erkek tipleri!
İMAJ ERKEĞİ: Yalnızca ne kadar kişinin kendilerine ilgi gösterdiğiyle ilgilenirler. Sürekli olarak dışgörünüşlerinden söz ederler. İyi kokmak, güzel görünmek, iyi hissetmek gibi takıntıları vardır. En büyük eğlenceleri arabayla gezmektir. Yanlarında güvende hissedilmez.

ALAYCILAR: Gizemli olduklarına inanırlar. Etraflarındaki herkesin kendileri için çalıştığını düşünürler. Her zaman olumlu düşünmeye ihtiyaçları olur. Orjinal olmadığını düşündükleri yönlerinizi bulmakla uğraşırlar.

YAŞLI ÇAPKINLAR: Kalan günlerin birlikte hoşça geçirecek kadınlar ararlar. En çok genç ve çekici kadınlardan konuşmayı severler. Kamburu çıkmadan önce evlenmek isterler.

İYİ ÇOCUKLAR: Neye ne zaman ihtiyacınız olduğuyla ilgilenirler. Her zaman en doğru sözleri söylemeye çalışırlar. Sizin için yemek yapmak ya da pahalı restoranlara götürmek en büyük zevkleridir. En gizli sırları sizden nefret ettikleridir.

ÇOCUK GİBİLER: Sizde annelerini ararlar. Sabır ve küçük bir ilgi en çok istedikleri şeydir. Yaratıcı, şirin tiplerdir. Son duymak istedikleri kelime evliliktir.

RUHA ÖNEM VERENLER: Adeta kelimelerle savaşırlar. Mitoloji ve Uzakdoğu gelenekleri en çok ilgilendikleri konulardır. Kendisiyle ilgilenmeniz için gizliden gizliye sizi zorlarlar.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır