kapat

20.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Başkanlar çöp topladı
Anadolu yakası belediye başkanları E-5'ten sonra bu kez de Tuzla-Haydarpaşa tren yolunu kendi elleriyle temizlediler

ANADOLU Yakası Belediyeler Birliği'ni resmen oluşturmanın eşiğine gelen başkanlar, gövde gösterileri zincirine yeni bir halka ekledi. 23 ilçe ve beldenin belediye başkanlarıyla temsilcileri dün Tuzla'da biraraya geldi. Tuzla-Haydarpaşa tren yolunu temizlemeye başladılar. Başkanlar üzerlerinde temizlikçi yelekleri, ellerinde süpürge ve faraşlar olduğu halde, demiryolu güzergahı temizliğine bizzat katıldı. Tren yoluna atılan çöpleri elleriyle toplayıp ve süpürgelerle toplayıp poşetlere koydular. Demiryolu güzergahı pet şişelerden tamamen arındırıldı, pırıl pırıl oldu. Kampanyaya ev sahipliği yapan Tuzla Belediye Başkanı İdris Güllüce ile Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya, "Bizim yaptığımız sembolik bir çalışma. Aslında temizlemek çözüm değil, önemli olan kirletmemek. Halkımıza bu bilinci aşılayacağız" dediler."

Demiryolu güzergahını temizleme kampanyasına Ümraniye, Pendik, Samandıra belediye başkanları bizzat katıldı. Maltepe,Kadıköy, Kartal belediyeleri temsilci gönderdi. Orhanlı, Sultançiftliği, Yenidoğan, Akfırat, Çekmeköy, Çavuşbaşı belde lerinin belediye başkanları da kampanyada kendi elleriyle çöp toplayıp poşetlere yerleştirdi.

Bu arada Anadolu Yakası Belediyeler Birliğinin kuruluş çalışmalarının son aşamaya geldiği belirtiliyor. Başkanlar önümüzdeki günlerde yeniden toplanarak birliğin statüsünü belirleyecekler.

ŞENOL BAŞTAKAR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır