kapat

20.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bir aykırı evlilik öyküsü
20 yaşına kadar erkekti; adı Cem'di. İmam Hatip Lisesi'ni bitirdi. Aklında hep "kadın" olmak vardı. Ameliyatını olup Neşe adını aldı. Şimdi evli ve kayınvalidesiyle oturuyor

Şişli'de bir apartmanın giriş katında kendi halinde sürüp giden, "tercih edilmiş" bir hayat onlarınki... Sessiz, sakin ve kimine göre "aykırı"... Filmi ilginç kılan ise "esas kadının" bir zamanlar "erkek" olması.

Metin ile Neşe Argün, "Kadın mısın, erkek misin" adlı aykırı bir tiyatro oyununu oynarken görüldüler ilk. Transseksüellerin hayatını anlatan güldürünün galasına katılanlar arasındaydılar. Fotoğraftaki genç kadın son derece seksi bir sarışın. Bizi evlerinin kapısında karşılayan Neşe ile pek alakası yok. Evdeki Neşe başını sımsıkı, siyah türbanıyla bağlamış, eşofmanları içinde, uzun boylu, iri yapılı, genç bir kadın.

KENDİMİ BİLDİM BİLELİ
5 yıldır evli olan çifte, "Baştan başlayıp hikayenizi dinleyelim" diyoruz. Neşe, hikayeyi sahiplenip konuşmaya başlıyor. "Ben kendimi bildim bileli dişiydim. Hep cicili bicili, süslü elbiseler giyerdim. Ailem de farkındaydı bunun ama görmezden geliyorlardı. Ben de farklı olduğumu bildiğim için rahattım. Bir gün gerçek kimliğimi bulmayı çocukken koydum aklıma."

Neşe'nin kimlik bulmak dediği, 5 yıl önceki fiyatla, 3 bin dolar vererek kadın olma ameliyatı... Antalya'da 1975'te doğmuş Neşe (ameliyattan önceki adıyla Cem). Bebekken annesi ölmüş, babası yeniden evlenmiş. İlkokuldan sonra baba onu İmam Hatip Lisesi'ne kaydettirmiş. Neşe ve okulunu bitirdikten sonra eğitimini Kıbrıs'ta sürdürmüş. Ama bu süre içinde, beyni de, yüreği de "tek bir hedefte" kilitliymiş. Bulaşıkçılık yapmış, pavyonlarda şarkı söylemiş para biriktirmiş. Ve 1996'da İstanbul'a gelip ameliyat olmuş.

Şimdi Bomonti'de eşinin annesi Müzeyyen Hanım ve kocası Metin'le çok mutlu bir aile yaşantısı süren genç kadın, kocasıyla tanışmadan önce olmuş ameliyatını. Bir gün yine pavyonda şarkı söylerken müşteri olarak gelen Metin ile onun deyimiyle, "tenleri ve ruhları" uyuşmuş. Metin o zaman 3 aylık evliymiş ama o da Neşe'ye vurulmuş ve hemen ertesi gün, boşanma işlemlerini başlatmış. Metin evlenme teklif edince "Evlenelim ama bende bir gariplik görüyor musun?" diye sormuş. Metin "yoo, çok güzel bir kadından başka bir şey görmüyorum" cavabını vermiş. Neşe "O kadar saftı ki... Ona 'ben transseksüelim' dediğimde anlamadı bile. 'Yani ne oluyor bu' diye sordu. Doğrusu sinirlendim de şaşırdım da 'Sen cahil misin? Ben erkektim, ameliyatla kadın oldum' dedim. O zaman anladı" diyor.

Metin'e "Sen ne hissettin o anda?" diye soruyoruz: "Bilmem. zaten ne olduğunu anlamadım. Benim o an ilgilendiğim Neşe idi. Ne olduğu değil. Üstelik beni her anlamda tatmin de ediyordu. Hiçbir şey düşünmedim. Sen benimle evlen, ne olursan ol dedim" diyor.

Fügen ÜNAL ŞEN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır