kapat

20.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Orhan Baba'nın okulunu da Baba açacak
Bugün Urfa'da Tatlıses'in okulunu açacak olan Demirel, Salı günü Samsun'da Gencebay'ın okulunda..

EĞİTİM seferberliği kampanyasına doğduğu şehir olan Samsun'da bir ilköğretim okulu yaparak katılan Orhan Gencebay, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i bekliyor. 1998 yılının Ağustos ayında temelini attığı Orhan Gencebay İlköğretim Okulu'nu 1999-2000 öğretim yılına yetiştiren Gencebay'ın okulununu açılışını Baba yapacak. Bugün Urfa'da İbrahim Tatlıses'in okulunun açılış törenine katılacak olan Süleyman Demirel, 22 Şubat Salı günü bu kez Samsuna'a geçerek Orhan Baba'nın yaptırdığı okulun açılış kordelasını kesecek.

Okul için bugüne kadar yaklaşık 400 milyar lira harcadığını belirten Gencebay, "Okulu yaptırıp tamamladığım halde sanki bitmemiş gibi her detayıyla ilgileniyorum. Bundan sonra da ilgilenmeye devam edeceğim" diyor. 3.5 dönümlük bir bahçe içinde 4 katlı, 24 derslikli Orhan Gencebay İlköğretim Okulu'nda halen yaklaşık 200 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Gencebay, önümüzdeki yıl bu sayının 600'e ulaşacağını söylüyor. Okulunu vergisinden değil kazancından yaptırdığını açıklayan Orhan Baba bundan sonraki en büyük hedefinin bir müzik akademisi yaptırmak olduğunu anlatıyor.

İNŞALLAH ÖRNEK OLUR
Okul yaptırmayı uzun zamandır düşündüğünü, hatta ilk başlarda babasının adına okul yaptırmak istediğini anlatan Orhan Gencebay şunları söyledi: "Dostlarım, 'milyonlarca hayranın var. Niçin yaptıracağın bu okulu kendin adına düşünmüyorsun' deyince fikrimi değiştirdim. Aslında bu işi sessiz, sedasız yapacaktım. Büyük-lerim bu düşünceme karşı çıktı. 'Senin bu yaptığın örnek olmalı' deyince, haklı olduklarına karar verdim. İnşallah, bizim yaptıklarımız maddi gücü yerinde olan herkese örnek olur."

Ali ÖZTÜRK


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır