kapat

20.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Havada Suriye pazarlığı
Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Apo'nun Suriye'yi nasıl terkettiğini anlatıyor.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Ateş'in Suriye'yi eleştiren sert konuşmasının ardından, Demirel son noktayı Meclis Genel Kurulu'nda koyuyor. "Sabrımız taşıyor" sözleri üzerine Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek arabuluculuk için harekete geçiyor.

Önce Şam'a gidiyor ardından Ankara'ya geliyor. Hafız Esat'la görüşmüş olan Mısır Devlet Başkanı'na Demirel gerginliğin vahim boyutlarda olduğunu, askerlerin ve sivillerin öldüğünü, artık sabrımızın taştığını anlatıyor. Görüşmeden sonra Hüsnü Mübarek'i Esenboğa'ya uğurlamaya götürüyor.

İşte ok yaydan bu helikopter yolculuğunda çıkıyor. Mübarek'in "Sizin talepleriniz nedir?" sorusuna cevaben Demirel 6 maddelik bir liste veriyor. Mübarek ani bir kararla yeniden Şam'a gitmeye karar veriyor.

Rota çiziliyor, uçuş için izinler alınıyor, hava yolunun güvenliği sağlanıyor. Ve Hüsnü Mübarek kısa bir gecikmeyle Suriye'ye gitmek üzere havalanıyor. Mübarek, bir süre sonra Demirel'i arıyor ve Suriye'nin cevabını iletiyor: "Suriye, Türkiye'nin bütün isteklerine evet diyor".


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır