kapat

20.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kayıtdışı akaryakıttan 2.5 milyar dolarlık kayıp
PETROL Ofisi (POAŞ) Genel Müdürü Mehmet Gültekin, Türkiye'ye özellikle doğu komşularından giren ve yılda dört milyon tonu bulan akaryakıtın sektörde yüzde 20'lik bir kayıtdışı ekonomi oluşturduğunu belirterek, "Bu da yılda 2-2,5 milyar dolarlık bir vergi ve fon kaybına neden olmaktadır" dedi.

Gültekin, Petrol Ofisi'nin 59. kuruluş yıldönümü toplantısında yaptığı konuşmada, "Bu durum kanun ve nizamlara göre çalışan akaryakıt dağıtım sektörü için, yani Petrol Ofisi için ağır bir darbe olmuştur" dedi.

Türkiye'ye bu şekilde sokulan motorinin çoğunun şartnamelere uygun olmadığını vurgulayan Gültekin, "Yapılan analizlere göre 1999 yılında ülke çapında alınan her dört numuneden birinin şartnamelere uymadığı ortaya çıktı" dedi. Gültekin, devletin sınırdan giren akaryakıt ticaretini kontrol altına alma çalışmalarını takdir ettiklerini vurgulayarak "Olumlu gelişmeler var. Fakat Habur'dan akaryakıt getirilmesi gerekli ise POAŞ bu girişin ham petrol olarak yapılmasını ve ham petrolün TÜPRAŞ tarafından işlenmesini savunacaktır. Bu çözülmeden sektörün nefes alması mümkün değil" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır